Denizli Büyükşehir, halk ozanı Özay Gönlüm'ü andı

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehir, halk ozanı Özay Gönlümü andı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 16:43

Denizli Büyükşehir, halk ozanı Özay Gönlüm'ü andı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, büyük halk ozanı Özay Gönlüm'ü vefatının 18'inci yıl dönümünde anıtı önünde andı. Özay Gönlüm'ün Denizli'nin simgesi olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "O'nu minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Denizli kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 18'inci yıldönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapılan törene; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı AK Partili Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter yardımcıları Aytaç Turgut, Mustafa Gökoğlan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör ve vatandaşlar katıldı. Sanatçının anıt heykeline çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli'nin türküleri ve güzelliklerini tüm dünyaya duyuran, büyük ozan Özay Gönlüm'ü rahmetle andıklarını belirterek, "Denizli'de bugün türküler söyleniyorsa bunda en büyük pay sahibi, çok değerli sanatçımız Özay Gönlüm'dür. O'nu minnet ve şükranla anıyoruz. Genç yaşta kendisini kaybettik ama eserleriyle gönlümüzde yaşıyor. Bırakmış olduğu türküler, gönülden gönüle, nesilden nesile aktarılmaya devam edecek. Bizi biz yapan değerlerimiz daim olacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!