Denizde heyecan dolu bir serüven

Güncelleme Tarihi:

Denizde heyecan dolu bir serüven
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 17:04

James Patterson ve Chris Grabenstein imzalı ‘Hazine Avcıları’nın ismi bile başlı başına merak uyandırıcı. Kitapları dünya çapında 850 milyondan fazla satan bol ödüllü yazar James Patterson çocukları renkli bir serüvene ortak ediyor.

Haberin Devamı

Göz kamaştırıcı altınlarla dolu bir hazinenin izini sürmenin çok keyifli ve heyecan verici olduğuna hiç şüphe yok. Fakat bu hikâyede işler biraz daha karmaşık ve zor. Çünkü kahramanlarımız Bick, Back, Tommy ve Fırtına yalnızca hazineyle dolu bir gemi enkazını, uzun süredir kayıp olan önemli eserleri ve kıymetli tabloları bulmaya çabalamıyor; müthiş bir hazineye ulaşmaya çalışırken, esas görevleri bir an önce kayıp anne ve babalarına ulaşmak. Alışılagelmiş hazine avcılığını ve benzer hikâyelere ilişkin klişeleri bir tarafa bırakırsak, ebeveynlerini kurtarabilmek için zamanla yarışan kahramanlarımızın yaşadıkları oldukça merak uyandırıcı. Kurgudaki yaratıcılık ise hikâyeyi benzerlerinden ayırıyor.
Hikâyeye kahramanlarımızdan Bick’in anlatımı ile ortak oluyoruz. Başka bir deyişle, kitabın anlatıcısı Bick ve sayfalarda yer alan ilgi uyandıran çizimlerin sahibi ise ikiz kardeşi Beck. Her ne kadar Bick, Beck’in kendisi de dahil olmak üzere gördüğü şeyleri çok farklı resmettiğinden şikâyet etse de, Bick çizimleri ile hikâyeye renk katıyor. Hazine avcılığı denince ilk akla gelen dürbün, korsan, pusula ve korsan gemisine ait çizimler çok eğlenceli. Üstelik Beck, kitabın en başında korsan gemisinin bölümlerini işaret ederek her birinin ismini belirtmekle kalmamış, bir de bu çizime omzunda papağanıyla Bick’i bir korsan olarak iliştirivermiş. İlerleyen sayfalarda da bahsi geçen sahneleri görsel açıdan zenginleştiren çizimler mevcut; devasa dalgalar, kusursuz bir fırtına, Karayip Denizi’nde fırtına ile mücadele eden bir tekne ve daha neler neler...

Haberin Devamı

Çok fazla ipucu vermeden ve sayfaları çevirirken duyulacak merakı azaltmadan, hikâyenin akışına dair küçük bir özet geçmek mümkün: Bick ve Beck kendilerinden yaşça daha büyük iki kardeşleri ile birlikte Karayip Denizi’nde karşı karşıya kaldıkları korkunç bir fırtınada hayatta kalmayı başarırlar. Ancak Bick babasını son olarak, fırtına şiddetini artırmaya başladığında tekneyi tehlikeden korumaya çabalarken, güvertede görmüştür. Babasına yardım etmek istemiş ancak babası tarafından teknenin içine girmesi ve hayatta kalmaya çalışması konusunda uyarılmıştır. Bick’in kardeşleri de teknenin alt kısmında mahsur kalmışlardır. Teknenin alabora olması beklenirken şans eseri kurtulurlar ancak babaları ortada yoktur. Bir süre sonra, tıpkı annelerinin Kıbrıs’ta kaybolduğu gibi babalarının da kaybolduğuna emin olurlar. Dört kafadarın onları bulmak için acilen bir şeyler yapması gerekmektedir. Bundan yalnızca birkaç ay önce muhteşem bir ailenin üyesi olduklarını hatırlayarak anne-babalarını bulmak için kendilerini cesaretlendirirler.
Ailelerini bu kadar muhteşem yapan şey ise babalarının dünya çapındaki şöhretidir. Meşhur Tom Kidd, ünlü bir denizbilimci ve hazine avcısıdır. Şimdi, talihsiz bir deniz kazasında kayıplara karışırken ardında dört cesur tayfa bırakmıştır.
Bakalım Tom Kidd’in çocukları bu heyecanlı macerada kendilerini korumayı başararak mutlu sona ulaşabilecek mi? Peki ya siz, tehlikeli ve ıslak bir serüvene hazır mısınız?

Haberin Devamı

Denizde heyecan dolu bir serüven

HAZİNE AVCILARI
James Patterson &
Chris Grabenstein
Çeviren: Günseli Birol
Epsilon Yayınları, 2017
357 sayfa, 28 TL.

BAKMADAN GEÇME!