Denizaltında ikinci klip

Güncelleme Tarihi:

Denizaltında ikinci klip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 01:06

Dumlupınar Denizaltısı’nın Çanakkale Boğazı’nda çarpışma sonucu batmasıyla şehit olan 81 denizciye adanan ‘Ah bir ataş ver’ türküsünün klibiyle dikkat çeken Sırmalı müzik grubu, ikinci klibini yine bir denizaltıda çekti.

Haberin Devamı

Ankara Devlet ve Opera Balesi Sanatçısı tenor Oğuz Sırmalı ve gitarist Deniz Sayman’ın birlikte kurduğu “Sırmalı” Rock müzik grubu 2013’te “Gençlik Rüyası” albümünü çıkarttı. İlk klibini Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 denizciye adamak için “Ah bir ataş ver” parçasına Gür Denizaltısı’nın içinde, Salih Reis Firkateyni’nin üzerinde ve Cerbe Denizaltısı anıtının önünde çeken grup, yine bir denizaltı da ikinci kliplerini çekti. Grup, 2 Nisan tarihinde 1953 yılında Çanakkale Boğazı’nda İsveç şilebi Naboland ile çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan askerleri anmak için düzenlenen anma gecesine katıldı. Hızır Reis Müze Denizaltısı’nda düzenlenen anma gününde performans sergileyen grubun görüntüleri Kanal D muhabiri Cem Tekel ve kameraman Mehmet Çakırlar tarafından haber yapıldı. Grup, haber için çekilen bu görüntüleri kurgulayarak yeni bir klip haline getirdi.

EN ÇOK AH BİR ATAŞ VER’İ SEVİYORLAR

Haberin Devamı

Grubun solisti Oğuz Sırmalı, şehit olan denizcilerin hikayelerini bugün bile okuduklarında ve dinlediklerinde gözlerinden yaş geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hikayelerinde denizcilerimizin en çok ‘Ah bir ataş ver’ türküsünü sevdikleri söyleniyor. Rock grubu olmamıza rağmen o günü canlandırmak, şehitlerimizi anmak ve unutulan şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için böyle bir türküye klip çektik. Bunun anlamlı olması için de denizaltı ve savaş gemilerini tercih ettik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da bize kapılarını açarak yardımcı oldu. Dünyada ilk kez bir denizaltıda klip çekildi. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmakta biraz katkımız olursa ne mutlu bize.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!