Demre'ye Rusya'dan ikinci kardeş

Güncelleme Tarihi:

Demreye Rusyadan ikinci kardeş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:35

Demre'ye Rusya'dan ikinci kardeş

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesiyle Rusya'nın Leningrad şehri yakınlarındaki Kronstadt şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.

Leningrad yakınlarındaki Kronstadt şehriyle Demre arasındaki kardeş şehir anlaşması Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda imzalandı. İmza törenine Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev, Kronstadt Şehir İdaresi Gençlik Kültür ve sanat Yurt Dışı Bağlantı Müdürü Olga Aleksandrovna, Kronstadt Aziz Nikolaos Katedrali Baş Rahibi Arhimandrit Aleksiy Ganjin ile yöneticileri, Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, belediye meclisi üyeleri katıldı.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "İki şehri birbirine bağlayan en önemli faktör Noel Baba. Noel Baba ve Noel Baba'nın mezarının olduğu Aziz Nikolaos Müzesi, Demre'nin en önemli tarihi değeri. Buraya her yıl 300 binin üstünde Rus turist geliyor. Ayrıca son yıllarda hızla gelişen Türkiye- Rusya dostluk ilişkileri çok önemli. Bir ay içinde Rusya'dan ikinci kardeş şehir ilişkisini kuruyoruz. Biz bu ilişkilerin gelişmesini, ülkeler arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev, "Bu ilişkiler hiçbir nedenden, iki ülkeler arasında yaşanabilecek olumsuzluklardan etkilenmemeli. Hatta böyle durumlarda ilişkiler daha da gelişmeli ki bu olumsuzlukların kalkmasına yardımcı olsun. Önyargılar oluşmasın. Karşılıklı ziyaretleri artıralım. Demreli öğrenciler bizim şehrimize gelsin. Bizim öğrencilerimiz Demre'ye gelsin. İnternet yoluyla yazışsınlar. Gençler birbiriyle dost olursa sorunları daha kolay aşar, dünyada barışın ve dostluğun gelişmesine katkı sağlarlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ile Kronstadt Kaymakam Yardımcısı Oleg Petroviç Kadomtsev arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı. Törende slayt gösterisiyle iki şehir tanıtıldı. Türk halk oyunları oynandı, öğretmenlerden oluşan koro türküler söyledi. Heyetler karşılıklı hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!