Demre'de turizm değerlendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Demrede turizm değerlendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 10:04

 Demre'de turizm değerlendirme toplantısı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

Demre Kaymakamlığı tarafından Belediye Konferans Salonunda turizm sezonunu değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Görkem Güncan, İlçe Emniyet Müdürü vekili Başkomiser Murat Üstündağ, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanı Başçavuş Ramazan Esemen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve esnaf katıldı. Toplantıda, jandarma, emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından katılımcılara alınan güvenlik tedbirleri ve katılımcıların alması gereken güvenlik önlemleri konusunda bilgiler verildi.

Kaymakam Murat Uz, "Turizm sezonuna daha var. Bu toplantıyı şubat ayında neden yaptık? Şimdiden önlemlerimizi almaya başlayalım ki sezona erkenden hazır olalım. Turizm taşıma ile başlıyor. Bu yüzden yolcu taşıyan minibüs şoförlerine ve taksi esnafına çok iş düşüyor. Bu esnaflarımız araçlarında taşıdıkları yolculara dikkat etmelidir. Gördükleri en küçük şüpheli harekette güvenlik güçlerine ihbarda bulunmalıdır. Ayrıca deniz taşımacılığı da önemlidir. İlçemizde günübirlik deniz taşımacılığı da yapılıyor. Bu yüzden Çayağzı Doğal Limanı bölgesine geçici polis noktası oluşturacağız. Devlet her noktaya güvenlik kuvveti konuşlandıramaz. Turizm tesisleri de silahlı özel güvenlik hizmeti satın alabilir" dedi.

Pansiyon ve otellerin konaklayan kişilerin bilgilerini mutlaka kimlik kayıt sistemine işlemek zorunda olduğuna işaret eden Kaymakam Uz, "Aksi takdirde bir sabah uyandıklarında terör örgütüne yerlik ve yataklık yapmaktan yargılanıyor olabilirler. Otel ve pansiyonlarda mutlaka X-ray cihazı veya tarama dedektörü bulundurmak zorundasınız. Geçen yıl çok sıkıntılı bir sezon geçirdik. Ama bu sezon turizm açısından beklentilerimiz yüksektir. Bu yüzden bu sezonu riske etme lüksümüz yok. Nemelazımcılığı bir kenara bırakmak zorundayız. Çünkü hepimiz aynı geminin içindeyiz. Terör örgütleri son zamanlarda şeytanın bile aklına gelmedik yöntemlere başvuruyorlar. Bu yüzden uyanık olmak zorundayız, zorundasınız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Topcu da turizmden beklentilerin yüksek olması için önce kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Myra Antik Kenti ve Noel Baba Müzesi gibi ören yerlerinin işletmesinin devlet tarafından Ankara'da hiç tanımadıkları kişilere verildiğini aktaran Topcu, bu duruma da tepki gösterdi.

Toplantı turizmle ilgili beklentiler ve sorunların konuşulmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!