Demre'de bisiklet turu

Güncelleme Tarihi:

Demrede bisiklet turu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 10:59

Demre'de bisiklet turu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Amatör Spor Haftası dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi.

Demre Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Demre Belediyesi önünden başlayan tura, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mesut Dikili, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Demre Bisiklet Kulübü Başkanı Eren Konu, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaştan oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Polis eskortu eşliğinde bisikletlerle hareket eden grup, ilçe merkezinden geçerek Çayağzı Limanı'na kadar gitti. Burada verilen molanın ardından yeniden Demre- Finike karayoluna çıkıldı. Bu yoldan geçilerek Ertuğrul Günay Caddesi'nden Demre Belediyesi önünde tur sona erdi. Turda yaklaşık 10 kilometre yol kat edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mesut Dikili, "Bisikletin en sağlıklı, en ekonomik, en çevreci, en kolay ulaşım aracı olduğunu göstermek için bu turu düzenlendik. İlçemizde yaygın biçimde motosiklet kullanılıyor. Bu da büyük kargaşa ve gürültü kirliliği yaratıyor. Halbuki bisiklet kullanılsa bu sorun ortadan kalkacak. Bugün gördünüz, bisiklet çok güzel bir ulaşım aracı. Bundan sonra kurallara uyarak bisiklete binin" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!