Demre'de 18 Mart töreni

Güncelleme Tarihi:

Demrede 18 Mart töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:18

Demre'de 18 Mart töreni

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Demre'deki ilk tören Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törene, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Görkem Gürcan, Emniyet Müdürü Murat Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'ndaki programa geçildi. Şehit Abdurahman Esen Ortaokulu ve Köşkerler İlkokulu'nun hazırlandığı programın sunulduğu etkinlikte, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarıyla 15 Temmuz şehitlerini anlatan video gösterimi yapıldı. Beymelek Şehit Abdurahman Esen Ortaokulu müzik öğretmeni Ahmet Sarı'nın gitar eşliğinde hazırlanan 'Çanakkale Direniş Ruhu' adlı oratoryo sunuldu. Oratoryo, kahramanlık, Çanakkale ve Kurtuluş savaşları üzerine söylenen türkülerle süslendi. Öğrenciler, oratoryoda Çanakkale destanını şiirlerle ve türkülerle anlattı. Tören, Çanakkale adlı şiir, resim ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!