Demre ve Kaş'ta 30 Ağustos törenleri

Güncelleme Tarihi:

Demre ve Kaşta 30 Ağustos törenleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 14:42

Demre ve Kaş'ta 30 Ağustos törenleri

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.
Demre'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, daire amirleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören Kaymakam Murat Uz ve Belediye Başkanı Süleyman Topcu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Samet Yıldız yaptı. Yıldız, "Ağustos ayı Türk ulusunun zaferler ayıdır. Bu zaferlerin en büyüğü Türk ulusunun yeniden doğuşunun, Anadolu'nun yeniden ebedi olarak Türk yurdu oluşunun timsali olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'dir. Büyük komutan, devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası ve Türk ordusunun kahramanlığı ile kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile Anadolu'dan düşman atılmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu yurdu bize yeniden yurt yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Büyük zafer, büyük bayram Türk ulusuna kutlu olsun" dedi.
Demre'deki Zafer Bayramı kutlamaları Kaymakamlık makamında Kaymakam Murat Uz ve Belediye Başkanı Süleyman Topcu'nun tebrikleri kabulüyle sona erdi.
KAŞ'TA COŞKULU KUTLAMA
Kaş'taki kutlamalar da Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirildi. Törene, Kaymakam Bilgehan Bayar, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve Kaşlılar katıldı.
Kaş'taki kutlamalar Atatürk Anıtı'na kaymakamlık, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığı çelenlerinin konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen yaptı. Birsen, "30 Ağustos, Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun Anadolu'yu yeniden kalıcı yurt yapmak için düşmana son ve kesin darbenin indirildiği, kesin zaferin kazanıldığı gündür. Türk ulusunun yeniden dirilişi, Anadolu'nun ayağa kalkışıdır. Zaferden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden gündür. Büyük zaferin 96. yıl dönümünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum" diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen kutlamaları kabul etti. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına Belediye Tesisleri'nde kahvaltı verildi. Kaş'taki kutlamalar kapsamında donanma gemilerinden TCG Poyraz halkın ziyaretine açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!