Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinden sergi

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinden sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 12:22

Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinden sergi

Haberin Devamı

İZMİR Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin, dünyanın farklı yerlerindeki şehirlerin ve mekanların fotoğraflarını aynı karelerde bir araya getirdiği, 'Kadın ve Mekân' konulu karma sergi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in katılımıyla açıldı.

Kadın ve mekân temasının farklı bakış açılarıyla ele alınıp, kentleşme olgusuyla ilginç bir şekilde görselleştirildiği serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Başkan Selvitopu, kadınların toplumsal yaşamın her alanında olması gerektiğine işaret ederek, ,"Bizim arzumuz, kadınların toplumun her alanında var olması ve yeterince temsil edilmeleridir. Bunun için de yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Kültür ve sanat alanında kadınlarımızın kendilerini ifade edebilmeleri, geleceğimiz açısından çok önemli" dedi. Karabağlar Belediyesi olarak Demokrasi Üniversitesi'ni ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise Karabağlar Belediyesi'nin bu sergiye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Selvitopu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu ve Prof. Dr. Tunçsiper, sergide eserleri yer alan öğrencilere katılım sertifikası verdi.

Toplam 29 eserin yer aldığı karma sergi 14 Mart tarihine değin açık kalacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!