Demirtaş: Ev fiyatına S plaka

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Ev fiyatına S plaka
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:39

Demirtaş: Ev fiyatına S plaka

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, servis otobüslerine verilen 300 adet 'S' plaka ihalesine ilişkin muhammen bedel tespitinde Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 250 bin lira önerdiğini belirterek, “Ev parası. Aslında o plakanın parası mı olur? İhtiyacı olana Büyükşehir verir. Bu parayı kim alıyor? Belediye alıyor. Belediye plaka taciri değil ki" dedi.

İzmir Ticaret Odası meslek komitelerinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ay kurumların görüşü alınarak belirlenen 'S' plakayı gündeme taşıdı. İzmir Büyükşehir bünyesinde verilecek 300 adet 'S' plakanın muhammen fiyatın belirlenmesi sürecinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İTO görüş bildirmiş, belediyle fiyatı 174 bin lira olarak belirlemişti. Demirtaş, 'S' plakanın belirlenme sürecinde oda olarak 36 bin 500 lira önerdiklerini EBSO'nun ise 250 bin lira teklif verdiğini belirterek şu sözlerle tepki gösterdi:

“250 bin lira ev parası. Aslında o plakanın parası mı olur? İhtiyacı olana Büyükşehir Belediyesi verir. Bu parayı kim alıyor? Belediye alıyor. Belediye plaka taciri değil ki. Böyle bir şey olamaz belediye 300 plakadan ihtiyacı olmadığı halde para alacak. Kim ödüyor bu parayı? Plakayı alan mı? Hayır, biz ödüyoruz. Fabrika servisleri bu fiyata göre teklif veriyor. Bu son derece yanlış. Plakanın ticari bir meta haline gelmesini değiştirmemiz lazım. Bu süreçte maalesef Sanayi Odası ortalamayı yükseltti. Onlarla hiç alakası yok. Ama biz işin peşini bırakmayacağız. Takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!