Demirtaş, 2017 İEF'de Rusya'yı onur konuğu yapmak için çalıştıklarını söyledi

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş, 2017 İEFde Rusyayı onur konuğu yapmak için çalıştıklarını söyledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 20:18

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ağustos ayında gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Rusya'nın onur konuğu olması için çalıştıklarını, böylece Rusya ile ortak hareket eden ülkelerin de fuara geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYA FUARLARINI GEZECEKLER

İzmir Ticaret Odası'nın Ocak ayı meclis toplantında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, kentin turizmde yeniden yükselişe geçmesi için İzmir'in tanıtımını yapmak üzere uluslararası turizm fuarlarına, kurvaziyer ve kongre turizmine yönelik fuarlara katılacaklarını söyledi. Yurtdışında gerçekleştirilen fuarları da değerlendireceklerini söyleyen Demirtaş, Almanya, Rusya, Çin, Japonya, ABD, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore, Hong Kong, İngiltere ve İspanya'daki 19 ayrı fuara katılacaklarını belirtti.

"İZMİR İSTANBUL'DAN DAHA ŞANSLI"

İzmir'in yeniden cazibe merkezi haline getirmek için, milyonlarca lira yatırımla hayata geçirilen tesislerin boş kalmaması için çalıştıklarını belirten Demirtaş, "Otel, restoran ve esnafımızın gelecek müşterilerle yüzünün gülmesi için bu fuarlara katılıp, yabancıları kente gelmeleri için ikna edeceğiz" dedi. İzmir fuarının da Marble Gelinlik fuarı gibi etkinliklerle otellere oldukça olumlu katkılar sağladığını söyleyen Demirtaş, "Şu anda İstanbul'da otellerde yüzde 30 doluluk var. İzmir bu noktada çok şanslı. Çünkü bizim yıllık ortalamamız yüzde 70'in altında değil. Bunun da nedeni bizim uluslararası çaptaki bu fuarlarımızdır. Yaşanan tüm sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"RUSYA ONUR KONUĞU OLSUN"

Ayrıca önümüzdeki Ağustos ayında düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) Rusya'nın onur konuğu olması için çalıştıklarını belirten Demirtaş, böylece Rusya ile ortak hareket eden ülkelerin de fuara çekilebileceğini söyledi.

"İTO ÜYELERİ 140 MİLYON LİRA KREDİ KULLANDI"

Ekonominin içinde bulunduğu durum nedeniyle üyelerini rahatlatabilmek için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Demirtaş, şöyle konuştu: "Pek çok üyemiz alacaklarını tahsil edemiyor, borçlarını da ödeyemiyor. Herkes darboğazda. Bu yüzden Nefes Kredisi'ni hayata geçirdik. Nefes Kredisi'nin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana 1037 üyemiz toplam 140 milyon 120 bin TL kredisi kullanmış oldu." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!