Demetevler’de kentsel dönüşüm şart

Güncelleme Tarihi:

Demetevler’de kentsel dönüşüm şart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanun TBMM’de kabul edilirken, Ankara Valiliği, Yenimahalle sınırlarındaki Demet 1. Bölgesi’nin olası afetlerden etkilenebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

  

RİSK altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanun dün TBMM’de kabul edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şimdiye kadar kentsel dönüşümle ilgili 400 proje gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi öncesinde belediye ve valilikler konuyla ilgili hazırlıklarını tamamladı.

 

Sincan, Polatlı ve Akpınar

 

Ankara Valiliği, Bakanlığa gönderdiği projede, özellikle Yenimahalle Belediyesi sınırlarındaki Demet 1. Bölgesi’nin olası afetlerden etkilenebileceğini ve bölgenin kentsel dönüşüme alınması gerektiğini bildirdi. Valilik, ayrıca Sincan ve Polatlı’nın da kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesini istedi. Çankaya Belediyesi ise projesinde, Akpınar ile Arka Topraklık mahalleleri çevresinde heyelan tehlikesinin yapılaşmaya izin vermemesi nedeniyle, bu alanların kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilmesi gerektiği görüşünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!