'Deli Bayramı' oyununa yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Deli Bayramı oyununa yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 10:30

'Deli Bayramı' oyununa yoğun ilgi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da merkez ilçe Haliliye Belediyesi tiyatro kursunda eğitim gören kursiyerlerin sahnelediği Turgut Özakman’ın kaleminden “Deli Bayramı” adlı oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro kursunda eğitim alan genç yetenekler ilk oyunlarını sergilediler. Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen “Deli Bayramı” oyununa Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Turgut Özakman’ın yazdığı, konusu ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde geçen Deli Bayramı adlı oyun, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Büyük keyifle oyunu izleyenler, alkışlarıyla sahnedekilere zaman zaman eşlik etti.

Ülkenin sosyoekonomik durumunun trajik komik bir dille anlatıldığı oyunun bitiminde Başkan Demirkol, sahneye çıkarak oyunculara karanfil verdi. Sahne alan tüm öğrencilerin amatör olarak başladığını ve Haliliye Belediyesinin tiyatro kursunda gördükleri eğitimlerle böyle profesyonel bir oyun sergilediklerini anlatan Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak kültüre vermiş olduğumuz önemin bir nişanesi olarak, bu eseri en güzel şekilde icra ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gençlerimizin sanata, kültürümüze ve tarihimize en güzel şekilde katkı sunacaklarına inanıyorum. Bu şekildeki oyunlarımız ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!