DEKKİM ile hükümlü ve engellilere istihdam sağlanacak

Güncelleme Tarihi:

DEKKİM ile hükümlü ve engellilere istihdam sağlanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 13:05

DEKKİM ile hükümlü ve engellilere istihdam sağlanacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'deki Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, "Dezavantajlı Kişiler İçin Kayseri İstihdam Merkezi (DEKKİM) projesiyle Kayseri’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne kayıtlı hükümlülerin ve Kayseri bölgesindeki bedensel engelli kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedefleniyor" dedi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) tarafından, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni altında hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın program otoritesi olduğu, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında kabulü gerçekleşen DEKKİM isimli projenin Tanıtım Toplantısı yapıldı. NNYÜ Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısına Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürü Can Deveci, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Onur Gözbaşı ve diğer paydaşlar katıldı.
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, DEKKİM Projesi hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, "DEKKİM isimli projenin yürütülmesine başlandığını, Kayseri Sanayi Odası’nın proje eş başvuru sahibi, proje iştirakçilerinin ise Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü olduğunu anımsatarak, "Proje ile Kayseri’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne kayıtlı hükümlülerin ve Kayseri bölgesindeki bedensel engelli kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Projede 100 hükümlü ve 60 bedensel engelli, bölgemizde ihtiyaç duyulan mobilya döşemeciliği, ahşap doğramacılığı, terzilik alanlarında mesleki eğitimler ve genel beceri eğitimleri alacak. Bu kişiler arasında kendi işini kurmak isteyen 40 kişi de KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerine katılabilecek. Proje kapsamında ayrıca, dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, kendine güvensizlik ve başarısızlık kaygılarının azaltılması için rehabilitasyon faaliyetleri gerçekleştirilecek, hükümlülere, engelli bireylere ve ailelerine seminerler verilecek" diye konuştu.
NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da, NNYÜ hakkında bilgiler vererek, “Bu tür projelerin ortaya gelmesi, ERASMUS vasıtasıyla öğrencilerimizin dışarıya gönderilmesi gibi gelişmeleri gördükçe insan mutlu oluyor. Bize düşen görev bu gelişim içerisinde projeleri hazırlayanları teşvik etmek, olabildiğince destek olmaktır" ifadelerini kullandı.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise bu projenin AB projesi olmasından ziyade ülke için ihtiyaç olan bir konuya, bir sosyal olaya çözüm olması anlamında güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Bu projede kursa katılan, eğitim alan hükümlülerimizin sanayide istihdam etmek üzere, firmalarımızla bağlantı kurulmasında, bunların istihdam edilmesinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk de, bu tür projelerin kişiler üzerinde olumlu, çarpıcı, geliştirici, eğitici, bilgi ve beceri kazandırıcı faaliyetler çerçevesinde azami farkındalıklar oluşturduğunu ifade etti. Arslantürk, ''İlgili kanunlarımızda ve milli mevzuatımızda açıkça belirtildiği gibi herhangi bir suçtan hükümlü olan kadın yada erkek bütün kişiler yönünden ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazındaki temel amaç artık çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de ana amaç olarak hükümlülerin yeniden sosyalleşmesini temin etmek, üretken kılmak, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygıyı oluşturmak, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmaktır. Kısaca, proje faydalanıcıları olarak hükümlülerimizin, 80 milyonluk ülkemizde bütün vatandaşlarımız ile birlikte hükümlülerimizin de devletimizin onurlu bir kişisi olarak yeniden topluma kazandırılması amacı güdülmektedir. Bu özellikle bizim Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde çalışan hükümlülerimiz için bulunmaz bir fırsattır" dedi.
DEKKİM Tanıtım Toplantısı, DEKKİM Proje Koordinatörü ve NNYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Onur Gözbaşı’nın proje sunumuyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!