Defansın içinden çıkan golcü

Güncelleme Tarihi:

Defansın içinden çıkan golcü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 17:20

Aytaç Sulu Darmstadt takımının kaptanı. Defansın göbeğinde oynuyor. Ancak hücuma yaptığı katkıyla dikkatleri üzerine çeken bir futbolcu.

Haberin Devamı

Bu sezon ligdeki üçüncü golünü Pazar akşamı İngolstadt’a karşı attı. Takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak rakip İngolstadt biri penaltıdan üç gol bulunca Aytaç’ın attığı gol takımına puan kazandırmaya yetmedi. Aytaç Sulu, rakip yarı alanında kazanılan tüm duran toplarda rakip cezaalanına giriyor. İkinci Bundesliga’da da dört gol atan Aytaç, bu sezon şimdiden üç gole ulaştı. Takımında en çok gol atan ikinci futbolcu. Aytaç’ın İngolstadt’a attığı gol puan getirmeye yetmedi. Ancak daha önce Leverkusen’e attığı golle takımına üç puan kazandırdı. Dortmund’da attığı gol ise bir puan getirdi. Kaptan’ın bu sezon Almanya Federasyon Kupası’nda (DFB) da bir golü bulunuyor.

Takımının tüm lig maçlarında oynadı

Oynadığı 15 resmi maçta dört gol atan Aytaç’ın yakaladığı istatistik bir defans futbolcusu olarak oldukça yüksek. Bundesliga’da oynayan Türk futbolcuları arasında bu sezon en çok gol atan futbolculardan biri Aytaç. 29 yaşındaki futbolcu Halil Altıntop, Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan gibi futbolcuları attığı gollerle geride bıraktı. Kaptan bu sezon takımının tüm lig maçlarında oynadı. Tümünde ilk 11’de sahaya çıkan Aytaç, tamamında da 90 dakika sahada kaldı. Bu istatistiğiyle ligde en çok forma giyen futbolculardan biri olan Aytaç, Türk futbolcuları arasında en çok oynayan futbolcu oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!