Dedikoduya dalan kadın dağcılar kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Dedikoduya dalan kadın dağcılar kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da Selma Demir ve Sibel Serin isimli iki kadın dağcı, tırmanış sonrası Avlağı Dağı'ndan dönerken, dedikoduya dalınca az daha hayatlarından olacaklardı. Dağdan inerken dedikoduyu ve sohbeti koyulaştıran iki kadın dağcı, yollarını kaybetti. Dağcı arkadaşları ve jandarma tarafından gece boyunca aranan Demir ve Serin, 16 saat sonra sabahın ilk ışıklarıyla kendileri aşağı indi. Çoğunluğunu DSİ çalışanlarının oluşturduğu 22 kişilik dağcılık grubu önceki gün saat 08.00'de Antalya'ya 20 kilometre mesafedeki Doyran Köyü yakınlarında bulunan 1300 metre yüksekliğindeki Avlağı Dağı'na günübirlik tırmanışa başladı. Dağcılar, öğle saatlerinde zirveye ulaştılar. Yemek yiyen ve hatıra defteri bırakan grup, tek sıra halinde inişe geçti.

YANLIŞ YOLA SAPTILAR

Ormanlık alanda yürünürken grubun ortalarında yeralan 39 yaşındaki Ziraat Mühendisi Selma Demir ile bir otelde sekreter olarak çalışan Sibel Serin, dağın tepesinde dondurucu soğukta bile dedikodu yaparak sohbeti koyulaştırdılar. Yürürken kendilerinden geçercesine konuşan iki kadın, yanlış patikaya saptı ve gruptan koptu. Demir ve Serin'in kayboldukları, grubun saat 15.30 sıralarında arabaları bıraktıkları dağın eteğine inmesinden sonra anlaşıldı. Arkadaşlarının arkada kalmış olabileceğini tahmin eden dağcılar, havanın soğuk olması nedeniyle ateş yaktılar ve sohbete devam ederek beklemeye başladılar. Bu arada Çakırlar Jandarma Karakolu'na giden dağcılar, 2 arkadaşlarının kaybolduğunu bildirdiler. Jandarma ekipleri ve dağcılardan oluşan grup, ciplerle gece boyunca Demir ve Serin'i aradı. Arama çalışmalarından hiç bir sonuç alınamazken, sabah hava aydınlandığında sohbet meraklısı 2 kadın dağcı, kendiliklerinden başka bir noktadan dağın eteğine inerek, buldukları bir araçla Antalya'ya döndü.

KAYA OYUĞUNA SIĞINDIK

Yaklaşık 16 saat dağda kalan Demir ve Serin, kaybolduklarını anlayınca bir kaya oyuğuna sığınıp geceyi burada geçirdiklerini söylediler. Dağları iyi tanıdıklarını ve bu nedenle hiç korkmadıklarını belirten dağcılardan Selma Demir, ‘‘İniş sırasında bir yandan yürürken, diğer yandan da sohbet ediyorduk. Gür ormanlıkta bir anlık dalgınlık nedeniyle farketmeden grubun yürüdüğü patikadan ayrılmışız. Cep telefonumuz olsaydı, sesimizi bir duyurabilseydik arkadaşlarımızı üzmeyecektik’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!