Dede mesleğiyle ihracat yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Dede mesleğiyle ihracat yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

İzmir'in Tire İlçesi'nde 100 yıldır aile mesleğini devam ettiren Arif Cön, unutulmaya yüz tutan el sanatı keçeden yapılan kumaş ürünleriyle dünyaya tanıttı.

İşletme Fakültesi mezunu Arif Cön, babadan kalma imalathanede ürettiği keçelerini Avrupa’dan ABD'ye kadar dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Genç ve üniversite mezunu olmanın avantajıyla keçecilik mesleğine yeni açılımlar kazandıran Arif Cön, keçe üzerinde geleneksel motiflerin yerine Aztek desenlerini ve sürrealist ressamların tablolarını işliyor, ebruyu deniyor. Cön, Mesleki Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak gelecek yıl kurs düzenleyeceğini belirtti.

Özel kıyafetler vitrinde

Arif Cön, "Keçeden ürettiğim şal, yelek, süs çiçekleri, terlik, anahtarlık ve bayan takıları büyük rağbet görünce bu mesleğe başladım. Şimdilerde ise yün karışımlı, motiflerle süslü kumaşlar da kullanıyorum" dedi. Cön sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hanımlar için şık, erkekler için özel kıyafetler olarak vitrinde duruyorlar. Tire'ye gelemeyen müşteriler ise keçelere internetten ulaşıyor. Türkçe ve İngilizce hazırlattığım internet sitesinde ve büyük alışveriş sitelerinde yer alan ilanlarla pazarlama yapıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!