DEAŞ üstlendi onlar reddetti

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ üstlendi onlar reddetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 00:59

Filipinler’de başkent Manila’daki bir kumarhaneye silahlı baskın oldu. Saldırgan havaya ateş edip kumarhaneyi ateşe verirken, duman zehirlenmesinden 36 kişi öldü. Yetkililer, bunun bir soygun girişimi olduğu üzerinde duruyor. Ancak terör örgütü DEAŞ saldırıyı üstlendi.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü DEAŞ’ın Ortadoğu’da sıkışmasının ardından kendisine yeni bir alan açmak için yöneldiği Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’in başkenti Manila’da cuma gününü cumartesiye bağlayan gece bir kumarhaneye silahlı saldırı düzenlendi. Olay, ada ülkesi Filipinler’in güneyindeki Müslüman yoğunluklu Marawi kentinde DEAŞ militanlarıyla Filipinler ordusu arasında bir haftayı aşkın zamandır şiddetli çatışmalar devam ederken yaşandı. Saldırı terör şüphesi uyandırdı. Filipinli yetkililer, saldırının terör eylemi olmadığını, saldırganın akli dengesinin bozuk bir görüntü verdiğini ifade etti. Ancak terör örgütü DEAŞ, kendi haber ajansı Amaq aracılığıyla Manila’daki saldırıyı üstlendi ve saldırıyı kendi “savaşçılarının” yaptığını iddia etti. Filipinli yetkililer ise tek bir saldırganın olduğunu açıklamıştı.

DUMANDAN ZEHİRLENDİLER
Resmi kaynaklara göre bir otel ve kumarhaneden oluşan kompleksin kumarhane tarafına silahla giren şahıs havaya ateş açarak paniğe yol açtı. Ardından saldırgan, kumar masaları ve halıları benzin dökerek ateşe verdi. Ölümlere yangın sonucu dumandan zehirlenme yol açtı. Filipinler polisi, ölenlerin vücudunda kurşun yarası olmadığını aktardı. Bazı kurbanların da ailelerini arayarak “boğuluyoruz” dediği şeklindeki haberler ölümlerin duman zehirlenmesinden kaynaklandığına işaret etti.

KENDİSİNİ DE ATEŞE VERDİ
Filipinli yetkililerin açıklamalarında bazı noktalar kafa karıştırdı. Resmi kaynaklara göre soygun amacıyla hareket eden saldırgan havaya ateş açıp etrafı ateşe verdikten sonra sırt çantasını, 2.3 milyon dolar değerinde kumar fişiyle doldurdu. Bunun ardından ise sırt çantasını geride bırakarak yerleşkenin otel bölümüne geçti ve bir odaya girdi.

Filipinler Ulusal Polis Şefi Ronald Dela Rosa, “Saldırgan bir yatağa yatarak üzerine kalın bir battaniye çekti ve üzerine benzin dökerek kendisini yaktı. Amacı terör olsa kumar oynayan herkesi vururdu” dedi. Resorts World Manila adlı yerleşkenin yönetimi ise açıklamasında saldırganın bedenini ateşe verdikten sonra kendisini vurduğunu bildirdi. Kumar fişi dolu çanta ise tuvaletlerden birinde bulundu. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin sözcüsü, yaptığı açıklamada “Tüm işaretler bunun ruhsal durumu bozuk biri tarafından yapılan bir suç eylemi olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!