DEAŞ Kilis’e roket attı, TSK mevzilerini imha etti

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ Kilis’e roket attı, TSK mevzilerini imha etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 21:57

SURİYE’den dün atılan üç Katyuşa roketin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu 6’sı Suriyeli çocuk, biri Suriyeli yetişkin 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

 TSK’dan yapılan açıklamada Kilis’e yönelik saldırıların ardından DEAŞ mevzilerinin karadan ve havadan vurulduğu bildirildi. TSK’nın açıklaması şöyle: “Bugün (dün) 14.40 suları DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bir bölgeden Kilis Odun Pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı tespit edilmiş; patlamada 5’i çocuk 1’i yetişkin 6 kişi yaralanmıştır. Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve hemen yakın bölgelerde (Dabık ve Türkmen Barı bölgeleri) tespit edilen DEAŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 60 adet Çok Namlulu Roket Atar mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir. Buna ilave olarak 17.00 sularında bir Katyuşa mermisi daha atılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait F-16’larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlenmiş ve tespit edilen silah mevzileri tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristi de etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DEAŞ, Kadriş bölgesine ÖSO tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekilmiştir. Kadriş ÖSO kontrolüne geçmiştir.”

Haberin Devamı

Öte yandan DEAŞ’ın Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez ilçesinde ÖSO kontrol noktasına araçla bombalı intihar saldırısı düzenlediği, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, 10 yaralının ise Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildiği bildirildi.

 

‘HUDUT GÜVENLİĞİ SAĞLANANA KADAR’

İSTANBUL’da bir cenaze törenine katılan Başbakan Yıldırım, Kilis’e atılan roketlerle ilgili ise şunları söyledi: “Mala cana zarar veriyor diye biz Özgür Suriye Ordusu’na destek vererek bölgeyi emniyet altına almak için oralara girdik. Bu çalışmalar hudutlarımız içerisinde, o bölgede yaşayan Karkamış, Kilis, Gaziantep, Çobanbeyli ve batıdaki bütün noktalara kadar vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, ayrıca hudutlarımızdan terör amaçlı geçişlerin önleninceye kadar bu Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecek. Amacımız sınırlarımızın güneyinde güvenli bir hat oluşturmak. Buradan mülteci durumuna düşmüş olan Suriyeliler’in geçip kalıcı olarak kendi topraklarında tekrar yerleşmelerini sağlamış olmak. Bu ve buna benzer, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinden hareketler beklenebilir. Ancak bunlara anında karşılık veriliyor ve gereği yapılıyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!