DEAŞ hücre evine baskın: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ hücre evine baskın: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 23:29

Konya’da şehrin merkezinde, kamu kurumlarına yakın bölgede olan DEAŞ’ın hücre evine baskın düzenlendi. Çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

KONYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi. Dün saat 05.15’te Meram ilçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır mevkisinde 11 adrese baskın düzenlendi. 10 adreste 8 kişi gözaltına alınırken teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villada özel harekât timleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 

1 terörist evin bahçesinde, 2’si çatı katında, 2’si de zemin katta öldürüldü. 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan aramada 1 tabanca, 5 Kalaşnikof silah ve mermiler ele geçirildi. Çatışmada öldürülen teröristlerin Ebumuaz kod isimli Veysel Seçmen, Seyfulislam kod isimli Furkan Tulay, Ebuderda kod isimli Abdulbaki Yorgun, Enes kod adlı Mehmet Enes Doğan ve Ebu Muhammed kod isimli Müslüm Ceylan olduğu öğrenildi.

HEDEFLERİ 15 TEMMUZ ANMASI MI
Öldürülen teröristlerin daha önce yasadışı yollarla Suriye’ye geçerek örgütün saflarında çatıştığı ve yasadışı yollarla Türkiye’ye geldikleri belirlendi. Eylem hazırlığındaki teröristlerin 15 Temmuz’da düzenlenecek anma programlarında eylemlerini gerçekleştirebileceği üzerinde duruluyor. DEAŞ üyesi A.Y.’ye evi kiralayan emlak firmasında görevli 3 kişi de gözaltına alındı. 

HÜCRE EVİNİN YAKININDAKİ KAMU KURUMLARI
4 kilogram TNT patlayıcı ile canlı bomba yeleğinin bulunduğu hücre evinin yaklaşık 20 gün önce, Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan A.Y. tarafından kiralandığı bildirildi. Hücre evi olarak kullanılan villa, Konya’nın merkezi bölgesinde bulunuyor. Hücre evinin 1 kilometre ilerisinde Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 500 metre ileride Valilik Konağı, 800 metre ileride Emniyet Konağı, Özel Harekât Şube Müdürlüğü bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!