Deaflympics'e ilk kez Samsun'da golf branşı eklenecek

Güncelleme Tarihi:

Deaflympicse ilk kez Samsunda golf branşı eklenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:05

- Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın tarihine golf Samsun'la beraber giriş yapıyor"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun'da 2017 yılında düzenlenecek Deaflympics olarak anılan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ilk kez golf branşının da yer alacağı bildirildi.

İşitme Engelliler Olimpiyatları'na golf branşının eklenmesi nedeniyle Samsun'da olimpiyatlara katılacak sporcular testte tabi tutuldu. Atletik ve teknik testlere tabi tutulan işitme engelliler arasından seçilen 150 kişinin olimpiyatlarda yarışmak için eğitileceği belirtildi.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golf branşının geçmiş dönemlerde bu olimpiyatlarda olmadığına dikkati çekerek, "İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın tarihine golf Samsun'la beraber giriş yapıyor. Bu açıdan son derece önemli" dedi.

Sporcuları 2017'ye hazırlamak için bir dizi teste tabi tuttuklarını aktaran Ağaoğlu, "Samsun'da olimpiyatlara katılacak işitme engelli oyuncularımızı önce atletik teste, burada başarılı olanları da teknik teste tabi tutacağız. 100 ile 150 arasında sporcuya 2017 yılına kadar eğitim vereceğiz. Bu sporcuların başarılı olacağına inanıyorum. Tabi biz federasyon olarak İşitme Engeliller Spor Federasyonuna bu konuda yardımcı olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yakup Ümit Kihtir de Deaflympics'e golfün ilk kez Samsun'da giriş yapacağını kaydetti.

Bu nedenle golf branşında olimpiyatlarda yarışacak sporcuların seçimine başladıklarını ifade eden Kihtir, şöyle konuştu:

"Deaflympics'te 20 branşta yarışmalar düzenlenecek. Türkiye olarak biz de 20 branşa katılacağız. 9 tane branşta çok güçlüyüz, bu branşlarda mutlaka madalya alabiliriz. 5-6 tane branşta ise daha çok yeniyiz. Atıcılık, oryantiring, golf, bowling gibi sporlarda yeniyiz. Bir yıl gibi kısa zamanımız var, çalışıyoruz. Bu spor dallarında madalya beklemiyoruz ama çalışmaya da devam ediyoruz. Hedefimiz en üst seviyede madalya almak."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!