De Boer ancak golf oynar

Barcelona Kulübü Başkanı Laporta'nın futbol danışmanı Beguristain’ın sözlerini mizahi açıdan değil, gerçek bir değerlendirme olarak ele almak lazım. Bana göre de De Boer, bundan sonra futbol değil, golf oynar.

Galatasaray'a transferi büyük yankı uyandıran Hollandalı futbolcu Frank De Boer, 3-0 kaybedilen Inter maçında eleştirilere hedef oldu. Kimine göre yaşlı, kimine göre ağırdı... Asla G.Saray'ın defansına ilaç olamazdı. Ajax ve Barcelona'da oynadığı dönemlerde futboluyla vitrine çıkan Hollandalı futbolcu için en ilginç açıklamayı, Barcelona'nın eski futbolcusu Beguristain yaptı.

O Beguristain ki, Katalan ekibinin en önemli oyuncularından biriydi... 3 Ekim 1990'da oynanan Kupa Galipleri Kupası 2. tur rövanş maçında Trabzonspor'u 7-2 yendikleri maçta takımının beraberlik golünü atan Beguristain, şu anda kulüp başkanı Laporta'nın futbol danışmanı.

Jübile yapıyordu

Frank De Boer
için aynen şu ifadeleri kullanıyor Beguristain; ‘‘Bundan sonra yapabileceği en iyi sporun golf olabileceğini düşünüyorduk. Çünkü, yürüyerek yapılan tek spor golf.’’

İspanyol basınına göre, Barcelona'dan ayrıldıktan sonra futbol hayatına nokta koymaya hazırlanan De Boer'e hiçbir takımdan teklif gelmemişti. ‘‘Beni Milan istiyor’’ diyerek piyasa yapmaya çalıştı. Ancak Barcelona, Hollandalı futbolcunun blöf yaptığını anlayınca bir anda kulüpsüz kaldı. İşte tam bu sırada G.Saray girdi devreye.

Bana göre, Beguristain'in De Boer için kullandığı ifadeler mizahi olarak değil, gerçek bir değerlendirme olarak ele almak lazım. Hollandalı futbolcu, bu saatten sonra futbol değil, ancak golf oynar.

En çok koşan Cihan

G.Saray’ın oynadığı hazırlık maçlarında en çok göze batan isim Cihan’dı. Frank De Boer’de Cihan’ı iyi futbolu ve mücadelesinden dolayı kutladı.
Yazarın Tüm Yazıları