Davutoğlu'ndan anlamlı ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan anlamlı ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 16:26

Hükümetin Filistin konusundaki hassasiyeti malum.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunu Davos’ta yaptığı “one minute” çıkışıyla zaten tüm dünyaya göstermişti.

Şimdi de, İsrail’in Filistin’e yaptığı Gazze operasyonunun yıldönümünde, en az Erdoğan’ın “one minute” çıkışı kadar sembolik, ikinci bir adım daha geliyor hükümetten;
Bu adımı atacak kişi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu.

Davutoğlu, bir ilke imza atarak, yarın sabah Ankara’daki Filistin Büyükelçiliği’ne ziyarette bulunacak.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR


İsrail’in, tüm dünyanın tepkisini çeken, hastanelerin, BM binalarının vurulduğu Gazze operasyonu geçen yıl 27 Aralık’ta başlamıştı.

Davutoğlu da, Filistin Büyükelçiliği’ne ziyarette bulunarak, bu yıldönümünü hatırlatacak, Gazze’de yaşayan Filistinliler’in hala okulsuz, hastanesiz yaşamaya devam ettiklerine kameralar önünde bir kez daha tüm dünyanın dikkatini çekecek.

Yakın zamanda hiçbir Dışişleri Bakanı böyle bir ziyarette bulunmamıştı. Bu nedenle, Davutoğlu’nun bu adımı da, “bir ilk” olarak yakın tarihte yerini alacak.

Haberin Devamı

“AMBARGOYU KALDIRIN”

Davutoğlu’nun Filistin Büyükelçiliği’ni ziyareti sırasında İsrail’e, Gazze’ye yönelik ambargonun kaldırılması çağrısında da bulunması bekleniyor.

Nitekim, daha geçen hafta Brüksel’den dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada da Filistinlilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmişti. Davutoğlu, “Gazze’de niçin hiçbirşey yapılmıyor? Bir insan olarak, bir devlet adamı olarak bu soruyu sormak gerekiyor. Gazze’de insanlar sağlık, eğitim hakkı olmadan, hastaneye ulaşamadan, dünya ile irtibat kuramadan yaşıyorlar. Onların bu haklarının sağlanması lazım. Bu konuda çok ciddi adım atılmasını bekliyoruz. ABD’nin eski Başkanı Jimmy Carter Guardian gazetesinde bir makale yazmış, bunların hepsini söylemiş. Şimdi Carter’a anti-semitist mi diyeceğiz bunları söylediği diye?” şeklinde konuşmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!