Davutoğlu'ndan 4 çağrı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan 4 çağrı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 06:57

Başbakan Davutoğlu, seçim kampanyası öncesinde liderlere, “Birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim; aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası yapmayalım; Cumhurbaşkanını siyasi tartışmaların dışında tutalım; çevre ve gürültü kirliliğine karşı centilmenlik anlaşmayı yapalım; ortak deklarasyonla teröre karşı ortak tutumda buluşalım” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Ankara Arena’da partisinin aday tanıtım töreninde özetle şu mesajları verdi:

KİBİR, ŞATAFAT UYARISI

“Bizde tevazu vardır, bizde mahviyet vardır, bizde aşk, bizde sevda vardır. Bize kibir, bize şatafat, bize tekebbür yakışmaz. Her birimiz, başta sizinle birlikte yola çıkmış bir nefer olarak ben, bir erdemliler hareketinin mensubu olarak en güzel tutum ile siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım. Türkiye’de her türlü ötekileştirmeyi, her türlü dışlamayı reddederek yola çıktık. Bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam, milletimizin her ferdini kucaklamanızdır. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar. Onlara nefret, bize muhabbet yakışır. Onlara hiddet, bize merhamet yakışır. Onlara şiddet, bize rahmet ve bereket yakışır.

Davutoğlundan 4 çağrı
Davutoğlu: Yönlendirilen bir siyasetçi olmadığımı en iyi Sayın Cumhurbaşkanı bilir

Haberin Devamı

ŞİDDETE KARŞI ORTAK TUTUM

Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla 1 Kasım’da tam bir güvenlik ortamında seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir akılda buluşalım. 3 Ağustos’ta 553 sivil toplum kuruluşu lideri, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da ‘Edi Bese’, ‘Yeter artık, silahları bırakın’ dedi. Şimdi bütün siyasi parti liderleri olarak bu çağrıya destek vermeliyiz. Gelin seçim kampanyaları başlamadan, hep beraber bir ortak deklarasyonla bu seçim kampanyasında her türlü şiddete karşı omuz omuza duralım. Şiddet kime karşı, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak bunun karşısında olacağımızı ilan edelim.

Davutoğlundan 4 çağrı
Kılıçdaroğlu'ndan 3 kabul 1 hayır

AİLE VE ÖZEL HAYAT UYARISI

Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır. Kimse, diğer rakibinin aile, özel hayatı da dahil olmak üzere mahremine girmesin.

Haberin Devamı

Kampanya sırasında halkı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak durulsun. 7 Haziran öncesi zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. Ama eğer bütün partiler kabul ederse çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliği ile yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım. Gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim. Milli iradeyi tartışmayalım. Milli iradenin dediğinin gereğini yapalım.”

Tokalaşmadı

BAŞBAKAN Davutoğlu, milletvekili adaylarını sahneye çağırıp tanıtırken hepsiyle tek tek tokalaştı. Ancak partinin İstanbul Milletvekili adayı Ravza Kavakcı Kan, Başbakan Davutoğlu ile el sıkışmadı.

Haberin Devamı

Davutoğlundan 4 çağrı

Ravza Kavakcı Kan, bunun yerine elini göğsüne götürüp eğilerek selam verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!