Davutoğlu Şehir Üniversitesi'ne mi?

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Şehir Üniversitesine mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 00:50

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 22 Mayıs’taki AK Parti Kurultayı’na kadar olan programlarının önemli bölümünü iptal etme kararını aldı.

Haberin Devamı

Pek çok gözlemci, katılacağı bir grup toplantısının Davutoğlu’nun AK Parti grubu ile vedalaşması için önemli bir fırsat yaratacağını düşünüyordu. Ancak Davutoğlu’nun grup toplantısına da katılmayacağı ortaya çıktı. Anlaşılan, Davutoğlu siyaset gemisinin kaptan köşkünden son MYK toplantısında yaptığı duygusal konuşma ile birlikte ağır ağır çekilecek.

Peki, 2003 yılında ‘akademisyen’ kimliğinin üzerine ‘danışman’, ardından da ‘Büyükelçi’ unvanlarını ekleyen, 1 Mayıs 2009’da TBMM dışından Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan ve 12 Haziran 2011 seçimlerinden itibaren o koltuğu milletvekilliği ile taçlandıran, 27 Ağustos 2014’ten itibaren de Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, 23 Mayıs 2016’dan itibaren ne yapacak?

Bu sorunun yanıtını araştıran Parlamento Büro Şefimiz Nuray Babacan, ipuçlarını 4 Mayıs gecesinde buldu.

Şöyle ki, Başbakan Davutoğlu 4 Mayıs 2016 günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı 1 saat 40 dakikalık görüşmeden sonra Başbakanlık Konutu’nda kurmaylarıyla tarihi bir buluşma gerçekleştirdi ve başbakanlık ile genel başkanlık koltuklarına veda kararının ayrıntılarını anlattı. Yıllardır birlikte çalıştığı ekip ile duygusal saatler geçiren Davutoğlu, orada gelecek planlarının ipuçlarını da verdi. Aktarılanlara göre, Davutoğlu, ülkeye hizmet etmenin birden fazla yolu olduğunu söyledikten sonra, milletvekilliğinden istifa etmeyeceğini de açıkladı.

“Bu sorumluluğu millet verdi bize, görevimizi sonuna kadar yapacağız” diyen Davutoğlu, yeni dönemde İstanbul merkezli çalışacak. Milletvekili danışmanları da TBMM’deki çalışmalara aktif bir şekilde katılmaya devam edecek. Milletvekili olmayan bazı danışmanlar da Davutoğlu gibi İstanbul’da devam edecekler yeni hayatlarına.

Davutoğlu, Ankara’ya gelip giderek, bir tür yarı zamanlı siyaset yapacak. Kulislere bakılırsa, Davutoğlu zamanının büyük bölümünü Şehir Üniversite’sinde ders vererek geçirmeyi planlıyor.


BAKMADAN GEÇME!