Davası sil baştan

Güncelleme Tarihi:

Davası sil baştan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 22:24

Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım’ın (25) bir otomobille çarpışarak yaşamını kaybettiği kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım’ın bir otomobille çarpışarak yaşamını öldüğü kazayla ilgili takipsizlik kararına ailenin itirazı kabul edildi. Mahkeme, kaza anında hızı yaklaşık 60 kilometre civarında olan Gizem Kıvılcım’ın kafasındaki kask kamerasının çözümlenmesini istedi. Bugüne kadar kask kamerasının çözümlenmemesini şüpheli bulan mahkeme, soruşturmanın sil baştan yeniden ele alınarak genişletilmesine karar verdi.

“FREN İZİ YOK” DEDİLER AMA...

Sınıf öğretmeni Gizem Kıvılcım (25), 11 Ekim 2016’da Bilecik yakınlarında çok sevdiği 16 JPG 01 plakalı motosikletiyle kaza yaptı. Karşı yönden gelen Sami K. yönetimindeki 34 DZ 66.. plakalı araçla çarpışan Gizem öğretmen hayatını kaybetti. Jandarmanın düzenlediği raporta yüzde yüz kusur oranı Gizem Kıvılcım’a verildi. Otomobil sürücüsü Sami K. serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Bilecik Cumhuriyet Savcısı da ölümlü kazayla ilgili Sami K.’ya takipsizlik kararı verdi.

Haberin Devamı

KEŞİF YAPILMADI

Kızlarını kaybeden Rıza-Habibe Kıvılcım çifti de hem “yüzde yüz motosiklet sürücüsü kusurlu” diyen bilirkişi raporuna hem de savcılığın takipsizlik kararına itiraz etti. Ailenin avukatı kaza tutanağında kusur oranının belirlenmesinin mümkün olmadığını, kaza yerinde 19.6 metre fren izi olduğunu, ancak yapılan incelemelerde fren izinin olmadığına kanaat getirildiğini itiraz dilekçesinde anlattı. İtiraz dilekçesinde, “Şüpheli Sami K., ifadesinde motosikleti son anda gördüğünü, daha ne olduğunu anlamadan kazanın olduğunu ve fren yapıp yapmadığını hatırlamadığını söylemiştir. Kaza tespit tutanağı çelişkilidir. Defalarca olay yerinde keşif yapılmasını istememize rağmen keşif yapılmamıştır. Ayrıca müvekkillerimin kızının kask kamerası incelenmemiştir. Kask kamerası en önemli delildir. Kask kamerasındaki video çözümü sonrası soruşturma nihayete erecektir” dedi.

Baba Rıza Kıvılcım yaptığı açıklamada ise, “Savcı bey kazadan 10 ay sonra takipsizlik kararı verdi. Ne bir soruşturma ne bir mahkeme oldu. Kazadan sonra Eskişehir’den motosiklet uzmanı getirdik. Bu uzman kazanın çok farklı olduğunu anlattı. Raporda gösterildiği gibi tutanak ve ifade ile kaza çok farklı yerlerde olmuş” dedi.

Haberin Devamı

HAKİM “EKSİK İNCELEME” DEDİ

Bilecik Sütlük Köyü kavşağında olan kazayla ilgili itirazı değerlendiren Bilecik Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasında maktul Gizem Kıvılcım’ın kask kamerası içinde yer alan video görüntülerinin çözümüne ilişkin bir belge ya da compact diskin yer almadığını belirtti. Soruşturmanın genişletilmesini isteyen mahkemenin kararında, “Kask kamerasının çözümlenmesinin yaptırılması, kaza tespit tutanağını düzenleyen tanıklar ve olay tanıkları kişilerin de katılımıyla mahallinde keşif yapılması gerekirken Adli Tıp’tan rapor alınmış olduğu ve bu rapor doğrultusunda eksik inceleme sonucu takipsizlik kararı verildiği anlaşılmıştır. Kask kamerası içinde görüntülerinin tamamıyla çözümünün yaptırılarak ve olay yerinde keşif yapıldıktan sonra dosyanın tamamının Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek tarafların kusur durumuna göre rapor aldırılması için soruşturmanın genişletilmesine karar verilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!