Dava / Osman Şenkul

Güncelleme Tarihi:

Dava / Osman Şenkul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 15:08

“Ölümün Efendileri – İlk Hesaplaşma” romanının yazarı Osman Şenkul’un 12 Eylül ile hesaplaşma üçlemesinin ikinci kitabı “dava – Themis’e Havale” darbenin otuzuncu yılında çıktı.

Haberin Devamı

 O günün faşizm ve sömürü ortamının bitmediğini ve tam bu nedenle bu otuz yılı binlerce insanın o günün acılarıyla yaşamaya devam ettiğini düşünürsek, '80 yılının o cuma gününün üzerinden yüzyıllar geçti.

12 Eylül’ü, darbecileri, darbeleri yargılamak, işkence tezgâhlarını kuranlardan, tezgâhları işletenlerden hesap sormak, genel kamuoyunun gündemine dün, önceki gün oturmuş olsa da, o dönemi iliklerine kadar yaşamış olanların akıllarından hiçbir zaman çıkmadı. Aradan geçen yüzlerce yıl, kendilerini yaşamdan kanırtarak kopartan bu insanlık düşmanlarından hesap sormak, onları yargılamak için, her gün o günleri yaşarcasına çabaladılar.

Kimileri, 11 Eylül 1980 gününde yaşıyorcasına dikenlerine üzerine yürüyerek aştı yolları, kimileri bu kavgaya gelecekten omuz vererek karıştı aralarına. Onların ve onlarcasının, onbinlercesinin çabalarıyla bugüne gelenlerin türküsü oldu darbecileri yargılama, hesap sorma, hesabı başka zamanlara bırakmama çabaları.

Haberin Devamı

 Osman Şenkul, Ölümün Efendileri adlı ilk kitabının devamı niteliğindeki yeni kitabı "dava - Themis'e Havale"de, Kuzey Irak'tan başlayan bir yolculukla, '80'li yılların öncesini ve sonrasını "yaşamış" bir gazetecinin darbecilere karşı planlarını taşıyor gündemimize. Darbecileri yarıgılamanın, hesap sormanın binbir türlüsünü, planlarını, girişimlerini, düküyor gözler önüne.

Bu planların ne olduğunu, gazeteci Zafer'in girişimlerine karşı Türkiye'de bir grubun gündemine aldığı başka planları okuyacaksınız; Kuzey Irak ile İstanbul hattında neler yaşandığını, değişen, değiştirilen yaşamları, coğrafyanın engel olamadığı bir aşkı göreceksiniz.

Başarılı bir kurgunun ve derin bir gözlem birikiminin ürünü olan bu kitapla yeniden sorular sormanın tam sırası.

/images/100/0x0/55ea34f4f018fbb8f8715c3d
Osman Şenkul 1959'da İzmit'te doğdu. ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1979 yılında başlayan üniversite eğitimini, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda tamamladı. Şenkul, gazetecilik yaşamına 1983 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı ve sırasıyla Milliyet, Yeni Asır İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Muhabir olarak 1993 yılında göreve başladığı Reuters Haber Ajansı Türkiye Bürosu'nda Haber Müdürlüğü ve Yazıişleri Müdürlüğü yapan Şenkul, halen Referans Gazetesi'nde Yazıişleri Müdürü olarak çalışıyor. Şenkul, Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şubesi Kurucu Başkanlığı ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

 

Haberin Devamı

Dava / Osman Şenkul

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!