Datça'da turizm sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Datçada turizm sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 15:42

Datça'da turizm sezonu açıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen geleneksel pilav şöleni ile turizm sezonunun açılışı yapıldı.

Datça Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen, bademli pilav şölenine İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır ve CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın yanı sıra turizmciler, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Ayrancı törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 20-25 yıldır turizmin önemini kavradığını ve bu alanda dünyada parmakla gösterilecek bir başarıya imza attığını söyledi. Bu başarının mimarları arasında Datça'nın da yer almasının gurur verici olduğunu belirten Ayrancı, "Datçamız, haziran, temmuz ve ağustos ay ortalamalarında 23.1 olan deniz suyu sıcaklığı, her yanı denizlerle çevrili olmasına rağmen makul düzeyde seyreden nemlilik oranı, yıllık 199 gün olan güneşli gün sayısı, tarihi M.Ö.'ye dayanan Knidos Antik Kenti gibi eserleri, 8 adet mavi bayraklı plajları, yerli ve 29 farklı yabancı ülkeden gelen 500 kadar yatın uğradığı limanı, yıl boyunca var olan ve yaz aylarında Datça'yı daha yanaşır kılan rüzgarı, oksijen bakımından Türkiye'nin en zengin yöresi olması, 100 kilometrelik sahili ve yaklaşık 8 bin yatak kapasitesi ile benzersiz değerlere sahiptir" diye konuştu.

Turizmciler adına bir konuşma yapan Uslu Otel Genel Müdürü Yiğit Uslu ise, bu yıl turizm adına umutlu olduklarını belirterek, çeşitli tur operatörleriyle yaptıkları istişare ve rezervasyonlara bakarak, bir önceki sezona göre yüzde 10-15 arası artış beklediklerini ifade etti. Konuşmasında turizm meslek lisesi öğrencilerine de seslenen Uslu, "Okulda edindiğiniz teknik bilgilerin üzerine pratiğinizi geliştirin. İş hayatına atıldığınızda, moraliniz bozuk olsa bile yüzünüzden tebessüm eksik olmasın. Teknolojiyi yakından izleyin ve kullanın. Seçtiğiniz departmanlarda başarı yakalamış kişileri kendinize örnek alın" dedi. Konuşmaların ardından flüt sanatçısı Can Akşahin mini bir konser verdi. Daha sonra Datça'nın tanıtımına ve turizmine katkılarından dolayı emekli öğretmen Muzaffer Özgen, Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş, Uslu Otel Genel Müdürü Yiğit Uslu, Club Datça Tatil Köyü Müdürü Emin Ertürk ve flüt sanatçısı Can Akşehin'e teşekkür plaketi verildi. Tören, davetlilere bademli pilav ikramı ile sona erdi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!