Datça'da bir günde 22 ünite kan toplandı

Güncelleme Tarihi:

Datçada bir günde 22 ünite kan toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2018 11:25

Datça'da bir günde 22 ünite kan toplandı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Kızılay Kan Merkezi Marmaris Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında 22 ünite kan toplandı.

Datça, ilçe merkezindeki Kazım Yılmaz İlkokulu'nda dün (Cumartesi) 11.00 -17.00 saatleri arasında biri doktor, beş kişilik bir ekibin görev yaptığı kan bağışı kampanyasına 28 kişi başvuruda bulundu. Yapılan sağlık testleri sonucunda 22 kişiden kan alındı. Soğuk hava nedeniyle okul binasında gerçekleştirilen kampanyada, kan bağışında bulunanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kızılay Kan Merkezi Marmaris Şubesi görevlisi Doktor Fethi Halepliler, Datçalılar'ın her zaman olduğu gibi, duyarlı davranarak, dayanışma örneği sergilediklerini söyledi. Dünyada yapılamayan tek ilacın kan olduğuna dikkat çeken Dr. Halepliler, "Kanın kaynağı insandır. Bir ünite kan, bir hayat demektir. 18-65 yaş arası sağlıklı olan her insan kan verebilir" dedi. Datça'da, Kızılay kan merkezi bulunmadığı için, Marmaris'ten gezici ekip olarak ilçeye geldiklerini belirten Dr. Halepliler, "Unutulmamalıdır ki, her an her zaman her insanın kana ihtiyacı olabilir. Kan vermek sadece ihtiyacı olan insanın sağlığına kavuşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kendi sağlığınız için önemlidir. Kan vermek, kan hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışıklık sisteminin aktivitesi değişir. Her kan bağışında, kan sayımı ve kanla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama yapıldığı için bir anlamda kendi sağlık durumunuzun da tespiti mümkün olur" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!