Datça'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Datçada başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 12:41

Datça'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında (TEOG) başarılı olan öğrenciler ile geçen yılki TEOG sınavlarında başarılı olan toplam 86 öğrenci, Kaymakamlık tarafından altın ve parayla ödüllendirildi.
Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine; Kaymakam Vehbi Bakır, Garnizon Komutan Vekili Hv. Yarbay Erdim Fahri Zeren, Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, öğrenciler, okul idarecileri ve veliler katıldı.
Törende, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ortaöğretime yerleştirme puanlarına göre yapılan değerlendirmede başarılı bulunan toplam 20 öğrenciden, 480 ve üstü puan alan 3 öğrenciye tam altın, 470-479 arası puan alan bir öğrenciye yarım altın, 450-469 arası puan alan 16 öğrenciye ise çeyrek altın ödülü verildi. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında başarılı olan 66 öğrenci ise para ile ödüllendirildi. 1 ile 11 derece arasında başarılı olan öğrencilere 500 TL ile 50 TL arasında para ödülü verilirken, uygulamanın ikinci dönem devam edeceği açıklandı.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında Reşadiye Kazım Yılmaz Ortaokulu'ndan Aysu Kafalı birinci olurken, Yılmazlar Ortaokulu'ndan Kumru Karakulak ve Mustafa Kutluay Ortaokulu'ndan Barış Çukadar ikinci, Yılmazlar Ortaokulu'ndan Binevş Dilarin Demir, Reşadiye Kazım Yılmaz Ortaokulu'ndan Yaren Su Şenal ve Yılmazlar Ortaokulu'ndan Muhammet Enes Karababa üçüncülüğü elde etti.
Kaymakam Vehbi Bakır, ödül alan öğrenciler, öğretmen ve idarecileriler ile ailelerini emekleri ve gayretlerinden dolayı kutladı. İlçe genelinde, TEOG'a giren öğrencilerden üçte birinin ödüllendirdiğini belirten Bakır, "Çünkü herkes çalışıyor, 500 tam puan alan da daha az puan alanda çalışıyor. Biz bir sonucu değil, bir süreci ödüllendirmenin daha doğru olduğuna inanıyoruz. Gayret eden, çalışan ve başarı için fedakarlıkta bulunan öğrencilerimizin geleceğinin parlak olmasını diliyorum. Onların başarılı olmasına hem kendilerinin, hem bizlerin çok ihtiyacı var" diye konuştu.
Çocukların birer yarış atı olmadıklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Bakır, "Onları belli bir puana ulaştıklarında ödüllendirmekten uzak durmaya çalışıyoruz. Sadece çözdükleri soru sayısınca onlara ödül vermek değil, onların davranış olarak, ahlak ve karakter olarak da gelişmelerini önemsiyoruz" dedi.
Eğitim gönüllülerine de teşekkür eden Bakır, "Çocuklarımızın ödüllendirmelerinde bize destek oldular. Onların gayret ve katkıları, bize bundan sonra yapacağımız çalışmalar için büyük bir güç verdi. İkinci dönem için de benzer bir ödüllendirme sistemi uygulayacağız. Sadece birinci ve ikinci değil, çalışan herkesi ödüllendireceğiz. Birinci dönem de öğrencilerimiz toplam 60 tam puan aldılar. İkinci dönem ise en az 100 tane tam puan hedefliyoruz" diye konuştu.
Eğitime katkılarından dolayı Belediye Başkanı Gürsel Uçar ile Birol Gündoğan, Bülent Sancaktar, Deniz Dakikoğlu, Hüseyin Güneş, Muammer Kaya, Selma Ünal, Serdar Ören ve Zafer Bülbül'e teşekkür plaketleri verildi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!