Datça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Datça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 10:06

Datça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki 8 plajda, deniz suyu temizliği ve kalitesinin göstergesi olan mavi bayraklar dalgalanmaya başladı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yapılan denetimlerden tam not alan, ilçe merkezindeki Hastanealtı, Kumluk ve Taşlık plajlarının yanı sıra; Aktur (3), Billurkent ve Perili Köşk plajlarına mavi bayraklar asıldı. Datça Belediyesi tarafından, ilçe merkezindeki mavi bayraklı Hastanealtı, Kumluk ve Taşlık plajlarına, halkın ücretsiz kullanımı için hasır şemsiyeler yerleştirildi. Plajlarda gereksiz su sarfiyatını önlemek amacıyla, geçen yıl ilk kez başlanan ücretli duş uygulamasına bu yıl da devam edileceği bildirildi. Halk plajlarındaki duşmatikler yenilenerek, hizmete açıldı. Duşmatikler 1 TL karşılığı çalışacak. 1 TL madeni parayı duşmatiklere atan, bir dakika süreyle duş alabilecek.

Plajlarda engelli vatandaşlar da unutulmadı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Engelsiz plajlar' sloganıyla, Hastanealtı plajına engelli vatandaşların kullanımı için özel soyunma kabini ve tekerlekli sandalye konuldu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!