Darıca'da her akşam düzenlenen iftar programlarında Osmanlı gelenekleri yaşatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Darıcada her akşam düzenlenen iftar programlarında Osmanlı gelenekleri yaşatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 23:16

Darıca'da her akşam düzenlenen iftar programlarında Osmanlı gelenekleri yaşatılıyor

Haberin Devamı

KOCAELİ, (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programında Osmanlı gelenekleri yaşatılıyor. İftar programı sırasında çocuklar geleneksel oyunları oynadı, minik semazenler ise izleyenlerin beğenisini topladı. Çeşmelerden akıtılan Osmanlı Şerbeti camii cemaatinin yanı sıra trafikte araç kullanan sürücülere de verildi.



Darıca Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca ilçedeki mahallelerde iftar programı düzenleniyor. Emek Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İftar programında Osmanlı gelenekleri yaşatılırken, çocuklar için unutulmaya yüz tutmuş oyunlar hazırlandı. Vatandaşlar, çocukların oynadığı çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme ve sek sek gibi oyunları izleyerek iftar saatini bekledi. İftar için hazırlanan yemeklerin dağıtılmasının ardından oruçlarını açan vatandaşlar daha sonra , Darıca Belediyesi Bilgi Evleri'nde eğitim alan çocukların ilahilerini dinledi. Minik semazenlerin gösterisi ise iftara gelen vatandaşların beğenisini topladı.



İftar programının ardından teravih namazını kılmak için camiilere giden vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram edildi. Çeşmelerden akıtılan Osmanlı Şerbeti, görevlelire tarafından araç sürücülerine de ikram edildi. İftar programına katılan vatandaşlar, kendileri için ilçenin mahallelerinde hazırlanan iftar programlarından dolayı görevlilere teşekkür etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Darıca ilçesinde eski Ramazan'ları yaşattıklarını ve yaşatmaya da devam edeceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!