Darbeci subaylara ilk müebbet

Güncelleme Tarihi:

Darbeci subaylara ilk müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 00:21

DARBE girişiminde adı ‘Erzurum Sıkıyönetim Komutanı’ olarak geçen Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koçak ile ‘ByLock’ kullananlarla ilgili kırmızı listede bulunan Harekât ve Asayiş Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz, ‘Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün üçüncüsü yapılan duruşmada yazılı ve sözlü olarak savunma yapan Murat Koçak ve Murat Yılmaz suçsuz olduklarını öne sürdü. Mahkeme heyeti karar için ara vererek duruşma salonundan çıktığı sırada sanık Murat Koçak, eşine “Ne olursa olsun sakın üzülme. Karar ne olursa olsun tepki verme” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Murat Koçak ile Murat Yılmaz’ı ‘Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs’ suçunu işlediklerini kabul ederek ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme, iki asker için de iyi hal indirimi uygulamadı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Verilen karar ile Türkiye’deki ilk darbeci komutanlar davası karara bağlanmış oldu.

3’ER KEZ MÜEBBET İSTENMİŞTİ
Darbeci subaylar Murat Koçak ve Murat Yılmaz hakkında ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçlarından ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!