Darbe Komisyonu'ndan Doğan Medya'ya teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Darbe Komisyonundan Doğan Medyaya teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 22:54

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Marmaris’te, darbe girişimine tanık olan vali, kamu kurum müdürleri, asker ve polisleri dinledi. Komisyon Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, “15 Temmuz gecesi medyanın darbe kalkışmasının önlenmesinde rolü çok büyüktür. Gittiğimiz her yerde Doğan Medya’nın özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Doğan Medya’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DARBE Komisyonu’nun AK Parti ve MHP’li üyeleri, darbecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a suikast için geldiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde inceleme yaptı. Komisyon üyeleri, önceki akşam saat 20.00’den saat 00.30’a kadar, Marmaris’te 15 Temmuz gecesine şahit olan yetkilileri dinledi. Programa CHP’li üyeler katılmadı.

MİT MÜSTEŞARI OLACAKMIŞ
15 Temmuz günü yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, şunları söyledi: “Kendilerini çok iyi gizlemişler. Bazen Fetullah ile ilgili aleyhte cümleler kurduğumda onlar daha fazla küfür ediyordu. Alkol alıyorlardı, namaz kılmazlardı, sosyal askerlerdi. İçlerinde en kararlı olan ve darbe gerçekleşseydi MİT Müsteşarı olmayı planladığını öğrendiğim Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş idi. Cihazları ve akaryakıt tankerlerini bozduğumuz için odaya gelerek emirler yağdırmıştı. Çok kararlı, sert ve ürkütücü bakışları mevcuttu.”

GİTTİĞİMİZ HER YERDE ANLATIYORUZ
Komisyon Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ise medyanın 15 Temmuz’daki darbe girişiminin önlenmesinde çok büyük rol oynadığını kaydederek şöyle dedi: “Gittiğimiz her yerde Doğan Medya ve diğer basın mensuplarının özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Hakikaten ayrım yapmadan söylüyorum. Doğan Medya olarak hükümet arasında iyi olmayan, hatta AK Partili vekillerin yayınlarına gitmediği, yayın politikasını eleştirdiğimiz durumlar olmuştu. O gün Cumhurbaşkanımızı ‘Facetime’a çıkaran ve Marmaris’te tüm Türkiye’ye ilk çağrısını duyuran Doğan Medya’ya teşekkür ederim. CNNTürk’ten Hande Fırat’ı komisyonumuza çağırarak dinledik ve kendisine teşekkür ettik.”

‘KAHRAMAN GAZİ MARMARİS’ ÖNERİSİ
Tanık dinlemeye ara verildiğinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, “Marmaris’in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris’in bu büyük başarısı için ‘Gazi’ unvanı verilebilir. Meclis’e böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum” dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de “Gazi’nin başına ‘Kahraman’ getirilmelidir. TBMM’de kanun teklifi verilirse ‘Kahraman Gazi Marmaris’ olarak belirtilmelidir. Marmaris, tek Türkiye değil tüm dünyaya örnek bir beraberlik göstermiş, büyük bir kahramanlık sergilemiştir” dedi. m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!