DAP İdaresi Başkanı Demir, kadın çiftçileri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

DAP İdaresi Başkanı Demir, kadın çiftçileri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 13:15

DAP İdaresi Başkanı Demir, kadın çiftçileri ziyaret etti

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi'nin, 'Tarımsal Tekniklerin Uygulama ve Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında, Erzurum, Elazığ ve Van'daki üniversitelerle ortaklaşa düzenlediği 3 Çiftçi Eğitim Merkezi'ndeki eğitimler aralıksız devam ediyor.







Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftçi Eğitim Merkezi'nde, 31 Ocak'ta başlayan ve 3 gün devam eden eğitim programının son gününe DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Hınıs Süt Üreticileri Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Abdulsamet Demir ve öğretim üyeleri katıldı. Erzurum'un Hınıs ilçesinden katılan 22 kadın çiftçilere, “Et ve Süt Yetiştiriciliği' konusunda eğitimin verildiğini ifade eden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 2 yıl önce başlattıkları bu proje ile Erzurum, Elazığ ve Van'da 3 Çiftçi Eğitim Merkezini bölgeye kazandırdıklarını söyledi.







Eğitim merkezlerininin çiftçilerin hizmetinde olduğunu vurgulayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Amacımız çiftçileri bilgilendirip, mesleki becerilerini artırarak, daha karlı üretim yapmalarını ve bunun yanında tüketiciye de daha sağlıklı bir ürün sunumunun yapılmasını sağlamak. Çiftçiler herhangi bir ücret ödemeden konaklamalı eğitimle, üniversite hocalarının tecrübelerinden faydalanıyorlar. Burada öğrendiklerinizle mesleğinizi daha iyi yapabilmek, dededen kalma yöntemlerle değil daha bilimsel yöntemlerin öğretilmesi için bu altyapıyı kurduk. Burada edindiğiniz bilgileri mesleki alanlarınıza uyarlamanız; Bölgenin, dolayısıyla ülkenin tarımsal verimliliğine önemli katkı sağlayacaktır. Üniversitedeki hocalarıma sorularınızı sormakta çekinmeyin. Amacımız üniversite-çiftçi işbirliğini sağlayarak işi daha düzgün yapmanız" diye konuştu.







Başkan Demir, kadın iş gücüne vurgu yaptığı konuşmasında, hayvancılığı asıl kadınların yaptığını ifade ederek, “Siz bizim için önemlisiniz. Çünkü hayvanı sağan kadın, ahırı temizleyen kadın, oradaki bütün bakımı yapan kadın. Meraya gidip bir tek ot getirmiyorsunuz. Onun için bu işi en iyi bilmesi gereken kadınlardır. Yani Süt sağımından tutun, bütün aşamalarda kadınların emeği var" dedi.

FOTOGRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!