Dans tutkunları Adana'dan yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Dans tutkunları Adanadan yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 10:21

Dans tutkunları Adana'dan yarışacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Yaşlı Evi'nin 'Dünya Şampiyonu' dans takımı, ekibe yeni katılan çiftleriyle Adana'da cumartesi günü başlayacak 'Türkiye Dans Şampiyonası' katılacak.
Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları üç olan yaşlılara yönelik kurslar, sosyal ve kültürel gelişim faaliyetleri, akademi destekli başarılı yaşlanma ve yaşlılık eğitim programları, danışmanlık hizmeti sağlayan Yaşlı Evleri'nin dans dersleri geçen yıl verilmeye başlandı.
Eğitmen Şima Elif Umdu, tarafından verilen derslere yaşlılar önce "Yapabilir miyiz?" endişesiyle başladı. Ancak dersler ilerledikçe dans etmenin bireye verdiği özgüven duygusu canlandı ve her yaşta dans edilebileceği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. İlk etapta 12 Yaşlı Evi üyesi, dansa tutkuyla sarılırken hedefleri de büyüdü. Geçen yıl 14 Ekim'de Belek'te Gloria Sports Arena'da yapılan Dünya Şampiyonası'na katıldılar ve tango, vals, foxtrot, quick step danslarında sergiledikleri performansla 'Dünya Şampiyonu' oldular.
SPOR SALONUNDA ÇALIŞTILAR
Ekim ayında gelen şampiyonluğun ardından Yaşlı Evi Dans Takımı, yeni üyeleriyle bu kez Adana için çalışmalar başladı. Haftada 3 gün devam eden antrenmanlar için Muratpaşa Belediyesi Çağlayan Spor Salonu'nu da yaşlılarına açtı. Şampiyonunun tarihi yaklaşırken antrenmanlar daha da sıklaştı ve sonunda 4 Şubat Cumartesi günün başlayacak Türkiye Dans Şampiyonası için Muratpaşa Yaşlı Evi'nden 8 çift, yarışmaya katılmak için Adana'ya gitti.
En genci 57, en yaşlısı 72 yaşında olan çiftler, Celal Şahin - Mine Kırış, Necdet Akbaş - Türkan Nassl, Abdullah Tulu - Esma Pınar, İsa Vuran - Sabriye Kaya, Süleyman Tanrıöver - Hatice Hiçdurmaz, Seracettin Tav - Nurhayat Şahin, Günay Özer - Emel Özgür, Semra Torlak - Erşan Hıdırlıoğlu, yarışacakları kategoride tüm madalyaları hedeflediklerini ve iddialı olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!