'Damgalanma korkusu TRSM'ye başvuruyu azalttı'

Güncelleme Tarihi:

Damgalanma korkusu TRSMye başvuruyu azalttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 14:13

'Damgalanma korkusu TRSM'ye başvuruyu azalttı'

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) doktoru Uzm. Dr. Güler Acar Sivri, ruhsal rahatsızlığı olanların damgalanma korkusu ve etiketlenme gibi sebeplerle tedaviye başvurmaktan çekindiğini söyledi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Yavuz, TRSM doktorları ve hastaların da katıldığı kahvaltı etkinliği düzenlendi. Başhekim Hüseyin Yavuz, günün anlamı gereğince TRSM çalışanları ve hastalarla bir araya geldiklerini söyledi.

TRSM doktoru Uzm. Dr. Güler Acar Sivri de çalışmalar hakkında bilgi verirken, merkeze kayıtlı hastalarla zaman zaman bu şekilde etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Merkezde özellikle şizofreni ve yelpazesindeki gruplara hizmet verdiklerini kaydeden Uzm. Dr. Sivri, "Bu hastalıklar toplumun yüzde 5 kadarını etkilemektedir. Her hastanın bir ya da daha fazla yakını olduğunu düşündüğümüzde toplumun çok büyük bir kısmı bu rahatsızlıklardan mustariptir. Fakat damgalanma korkusu ve etiketlenmek gibi sebeplerle tedavi başvuruları azalmakta, deyim yerindeyse hastalar tecrit edilmektedir. Bu rahatsızlıklardaki hastaların derhal başvuru yapması gerekmektedir. TRSM'de şizofreni hastalarımızı tedavi ediyoruz ve hastanemize bütün hastalarımızı bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!