Dalgıçlar denizde, öğrenciler sahilde temizlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dalgıçlar denizde, öğrenciler sahilde temizlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 16:19

Dalgıçlar denizde, öğrenciler sahilde temizlik yaptı

Haberin Devamı

HATAY'ın Dörtyol ilçesinde, "Akdeniz'i Temiz Tutalım - Clean Up The Med" kampanyası çerçevesinde dalgıçlar denizde, öğrenciler ise sahilde temizlik çalışması yaptı.
Akdeniz'e kıyısı bulunan 21 ülkede eş zamanlı başlatılan "Akdeniz'i temiz tutalım" kampanyasının Türkiye ayağı, Hatay'ın Dörtyol İlçesi Dörttaş sahil kıyısında gerçekleştirildi. Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAHO-DER) öncülüğünde üç gün sürecek olan temizlik kampanyasına Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dörtyol Belediyesi, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, Osmaniye Doğa, Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği, Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenler katılarak destek oldu.
YAHO - DER Başkanı Mustafa Özer, etkinliğin Akdeniz'e kıyısı olan 21 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, "Clean Up the Med" Akdeniz'i Temiz Tutalım etkinliğini sivil toplum kuruluşuyla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kampanyanın amacının Akdeniz'deki deniz kirliliğini gündeme taşıyarak bu soruna dikkat çekmek olduğunu belirten Özer, "Bu etkinliğimiz 26-27-28 Mayıs günleri kutlanacak. Ülkemizde biz dahil 3 ayrı sivil toplum kuruluşu bu etkinliği yapacak. Amacımız çevre duyarlığını sağlamak. Her geçen gün kirlenen Akdeniz'e dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak adına yapılan bir etkinlik" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, sahildeki poşet atıkları, cam şişeler, lastik parçaları gibi çevre kirliliğe neden olan atıkları toplayarak, kıyı temizliği yaptı.

İbrahim EMÜL/DÖRTYOL (Hatay), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!