Daib’den Yeni Pazarlar Yeni Projeler

Güncelleme Tarihi:

Daib’den Yeni Pazarlar Yeni Projeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 15:50

DAİB'DEN YENİ PAZARLAR YENİ PROJELER

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, İhracatçılarını Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslarası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ kapsamında (URGE) projeleri için yeni pazarlara taşımaya devam ediyor.
Ekonomi Bakanlığının himayelerinde ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin organizasyonunda düzenlenen 18 firmanın katıldığı ‘Hedef Pazarı Konumundaki Ülkelerle Dış Ticaret Hacminin Arttırılması’ isimli proje ve 10 firmanın katıldığı ‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması’ isimli URGE projelerinin başarıyla tamamlanmasının ardından Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından hazırlanan yeni URGE projeleri Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı.
Bu kapsamda Rusya, Ortadoğu, Doğu Avrupa gibi hedef pazar ülkelere düzenlenen ticari heyetlerle üyelerinin ihracatını artırmak için girişimlerde bulunan DAİB, 2015-2018 yılları arasında gerçekleştireceği ‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli URGE projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacak.
‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması’ isimli, 14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Azerbaycan/ Bakü’ye yönelik yapılan son heyet organizasyonunda açıklama yapan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Projelerimize katılan firmalarımız, sektörle ilgili çalışmalarında daha bilinçli; sektörel konularda lobi faaliyetlerinde etkin rol almaktadırlar. Proje sonucu; firmalarımız, hedef pazar ve komşu ülkelerin ilgili sektörlerindeki ihtiyaçlara göre üstün kaliteli ürün arzına yönelik çalışmalarına hız kazandırarak, komşu ülkelerdeki dış ticaret prosedürleri hakkında daha etkin bilgi akışı sağlama yeteneği oluşturacaklardır. Projeler oluşturacağı kelebek etkisi ile bölgemiz ve ülkemizden bu ülkelere yapılan dış ticaretin artışına katkı sağlayacaktır.” dedi.
Yeni projeler kapsamında seçilen firmalara yönelik ihtiyaç analizi çalışması ve bu analiz çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilerek ihracat konusunda yetkinliklerini artırmayı amaçladıklarını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalara yönelik olarak sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkanlar ve iyi uygulamalarla ilgili, gerek sektördeki gelişme hızı yüksek ve Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere, gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler-alım heyetleri düzenlenecek. Projelerimiz kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar alınacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!