Dahiler bu eğitimden çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Dahiler bu eğitimden çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 12:31

Dahiler bu eğitimden çıkacak

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)-(DHA) KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa planladığı uygulamayla, zihinsel yaş farklılığı olan ve belirli kategorilerde üst bilişsel performansları farklı olan çocuklara yönelik destek eğitim kursu başladı.



Bilişim Garaj Akademisinde başlayan, Genel Zihinsel Yetenek Destek Kursu açılışına, Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin, Rehabilitasyon Araştırma Merkezi Müdürü Barbaros Görkem Şinikoğlu katıldı. Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin, "Garaj Akademisi Projemiz var. 2 yıllık bir proje. Burada başlayan çocuklarımız başlangıçta 3D tasarım daha sonra programlama, robot üretim ve tasarım, web tasarım, daha sonra bu öğrenmiş oldukları tüm bilgiyi ileride nasıl kullanacaklarını öğrendikleri girişimcilik derslerini alıyorlar. Bu sene ki müfredatımızın içerisine sistem eğitimlerini de dahil ettik. Aynı zamanda mobil uygulama tasarlama ve geliştirme üzerine de eğitimlerini alıyorlar. Yaş grubumuz 9 ile 16 yaş grubu. Biz bunu 2'ye bölüyoruz. 9-12, 13-16 olarak iki ayrı grup yapıyoruz" dedi.

İlerleyen programlarda eğitimler bittikten sonra sistem eğitimlerine başlayacaklarını belirten Zengin, "Sistem eğitimlerinde de bu sefer bilişimin yanında matematik, fizik, kimya, biyoloji eğitimlerini dahil edeceğiz. Böylelikle çocuklara üniversiteye gitmeden önce belki üniversitedeki arkadaşlarından bile daha önde başlamalarına imkan sağlayacağız. Pazaryerinde hazırlamış olduğumuz ayrı bir alanımız var, ayrı bir atölyemiz. Burada da 4 kişiden oluşan bir AR-GE ekibi var. Bu AR-GE ekibi de kendi web oyunlarını ve robot kolunu şuan da tasarlıyorlar. Değişim garaj akademisi sınıfıyla yan yana bu iki sınıf. Çocuklar kendileri de zaman zaman oraya giderek neler yapıldığını görecek, rol model olarak onları da örnek alarak fikir sahibi olabilecekler. Amacımız burada çocuklarımıza Avrupa'daki, Amerika'daki eğitimlerde olduğu gibi o bilinci sağlamak o eğitimi sağlamak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!