Dadaşkent'te Palyatif Bakım Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Dadaşkentte Palyatif Bakım Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 12:35

Dadaşkent'te Palyatif Bakım Merkezi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına devredilen Özel Şifa Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Dadaşkent ek hizmet binası Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmete başladı.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum BEAH bünyesinde açılan Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezinde Yaşlılar Haftası nedeniyle bulunan bakıma muhtaç hastaları ziyaret etti ve çiçek verdi. Hastanenin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra Erzurum BEAH'e ait  ek hizmet binası olarak poliklinik hizmeti verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, şimdi ek hizmet binasını Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezine dönüştürdüklerini bildirdi. BEAH bünyesinde daha önce 10 yatakla hizmet veren Palyatif ve Yaşlı Bakım Servisinin Dadaşkent'e taşınması ile hasta sayısının 22'ye çıktığını aktaran Prof. Dr. Erdoğan, şunları söyledi:
"Çok mühim iş yapıyorlar. Yaşlılar Haftası dolayısıyla hastalarımızı ziyaret ettik sağlık durumları açısından ne kadar ciddi sıkıntıları olduğunu gördük ve onlara mümkün olanın en iyisini sunmaya çalıştık. Hastalarımıza bu binamızda tıbbi konforun en güzel imkanlarının sağlandığı bir mekan oluşturduk. Bölgemizde eksikliği hissedilen palyatif bakım merkezinin hem kapasitesinin arttırılması hem de böylesi daha fonksiyonlu mekanlarda hizmet vermesi bizleri çok mutlu ediyor." 
Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar da hizmete giren merkezde, fizyoterapist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve manevi destekçi olmak üzere 22 hastaya 110 personelle hizmet verdiklerini ifade etti. Dr. Pınar Tosun Taşar, "Merkezimizde genelde uzun süre yoğun bakımda yatmış hastaları ağırlıyoruz. Merkezde hasta yakınlarına hastayı evlerine götürdüklerinde nasıl bakmaları konusunda eğitimler veriyoruz " dedi.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!