Cüzdanını unutan turist için seferber oldular

Güncelleme Tarihi:

Cüzdanını unutan turist için seferber oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 14:41

İZMİR'in Tire ilçenin ünlü Salı Pazarı ile Kent Müzesi'ni gezmeye gelen kafiledeki Alman turisti, bir banka şubesinde unuttuğu cüzdanı için seferber olundu.Banka ile Tire Kent Müzesi yetkilileri, uzun uğraşlar sonucu, turiste kaldığı Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki otelinde ulaşıp, cüzdanını teslim etti.

Haberin Devamı


NBK Turizm'in geçen 14 Şubat'ta bir grup turisti ünlü Tire Kent Müzesi ve Tire Salı Pazarı'nı gezmeye getirdi. Pazarı gezen Alman uyruklu Carla Brigitta Werkmeister ve babası Ernst Otto Werkmeister'in de aralarında bulunduğu kafiledeki turistler ilçeden ayrılmadan önce döviz bozdurmak için Ziraat Bankası Tire Şubesi'ne girdi. Bankadaki işlerinin ardından kafiledekiler tekrar otobüslerine binip, Kuşadası'na gitmek üzere yola çıktı. Kafilenin ayrılmasının ardından banka görevlileri, bir cüzdan unutulduğunu farketti. Banka görevlileri içinde 1982 EURI, 20 İsviçre Frangı ve 90 Türk Lirası ile vesikalık fotoğraf bulunan siyah, deri cüzdanın turistlerden Ernst Otto Wekmeister'e ait olduğunu belirleyip, sahibine ulaşabilmek için tur firmalarının yetkilileriyle sürekli bağlantı halinde olduklarını bildikleri Tire Kent Müzesi ile irtibata geçip, yardım istedi. Banka görevlilerinden, cüzdanı tutanakla teslim alan Tire Kent Müzesi görevlileri, cüzdanda bulunan vesikalık fotoğraftan yola çıkıp, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Cüzdandaki fotoğraf ile görüntüleri eşleştiren müze yetkilileri, cüzdan sahibinin hangi kafileyle geldiğini tespit etti. Ardından da o kafilenin rehberine ulaşıldı.

Haberin Devamı


ÇALINDI SANMIŞ
Turist rehberine telefonda konuyla ilgili bilgi veren müze yetkilileri, kafilenin Kuşadası Tusan Otel'de olduklarını öğrendi. Ardından müze yetkilileri, yola çıkıp, Ernst Otto Wekmeister ile kaldığı otelde buluşup, cüzdanını teslim etti. Cüzdanının bulunmasının sevincini yaşayan Ernst Otto Wekmeister, "Çalındığını düşünmüştüm. Müze yetkililerine, ve tüm Tireliler'e minnettarım. Cüzdanımı bulup, bana ulaştırdılar" dedi.


"ONLARIN rahatı HUZURU ÖNCELİĞİMİZDİR"
Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı, Tire'ye gelen tüm turistlerin hem maddi hem de fiziki olarak güven altında olduğunu belirtip, "Tüm yerli ve yabancı turistlerimiz ilçemize güven içinde gelebilirler. Onların rahatı ve huzuru önceliğimizdir. Son yaşanan bu olayda cüzdanını unutan misafirimize de geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!