Cumhuriyey Bayramı Fethiye’de Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyey Bayramı Fethiye’de Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:35

FERTHİYE'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92’nci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de coşkulu bir törenle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama töreni Fethiye’de ilçe şehir stadında gerçekleştirildi. Halk Eğitim merkezi müdürlüğünün dağıttığı Türk bayrakları ile tribünler ayyıldız coşkusu yaşadı. Şehir stadında yer gök biranda kırmızı beyaza büründü. Fethiye Şehir Stadındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcı Veli San, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehir stadındaki tören Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Faruk Akıncı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın , öğrencilerin ve törene katılan halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kaymakam Ekrem Çalık ve beraberindekiler tüm stadı dolaşıp halkın ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Kaymakam Çalık, konuşmasında gençlere seslenerek “Kutsal değerlerimiz olan bayrağımız ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve inancımız ile şanlı tarihimize sahip çıkarak geleceğe güvenle yürümek ve atamızın sizlere en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetlerin üzerine taşımak hepimizin görevidir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türk Bayrağımız şanla, şerefle dalgalanacak, Türkiye cumhuriyeti ebediyen payidar olacaktır” dedi.
Tören alanında öğrencilerin şiirlerini okuması sırasında THK paramotor gösterisi ilgiyle izlendi. Törende öğrenciler Melike Sever ve Hasan Ali Uslu duygu dolu şiirler okuyarak büyük alkış aldı. Fethiye’deki tüm okullar ve öğretmenleri Fethiye Belediye bandosu eşliğinde resmi geçit törenine katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!