Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Aydın Özcan'a tepki

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubundan Aydın Özcana tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 14:13

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Aydın Özcan'a tepki

Haberin Devamı

İZMİR Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan'ın Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu'nun ön seçimine girmeden adaylığını ilan etmesi üzerine grup, basın açıklaması yaptı. Diğer 5 adayın da tanıtıldığı toplantıda, Aydın Özcan'a karşı oluşan tepkinin yeterince aktif olmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun İzmir Sanat Kafe'de düzenlediği toplantıda grup adına Yürütme Kurulu Başkanı ve Dönem Sözcüsü Avukat Kemal Bilen, konuştu. Bilen, "Barolar her iki yılda bir genel kurullarını yapmakta ve seçim ile yöneticilerini, başkanlarını, organlarını ve barolar birliği delegelerini seçmektedirler. Biz de başkanımız Aydın Özcan'dan grubumuzu seçim hazırlıkları için toplantıya çağırmasını talep ettik. Kendisi bir müddet bu taleplerimizi geçiştirdi. Sonunda yapmış olduğu baskın bir toplantı ile gündem oluşturulmasına ve verilen önergelerin görüştürülmemesini sağlayarak toplantıyı güdük haline getirdi. Hemen ardından da 60- 70 avukat arkadaşı ile gruba haber vermeden bir toplantı düzenleyerek burada bu dönemde bir ön seçim yapılmadan kendi adaylığı ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun seçime gitmesini önerdi ve bunu orada oylattı. Orada çıkan karar ile kendisini yeniden aday ilan etti" diye konuştu. Bilen, toplantının gizli yapıldığını öne sürerek, "2 bin üyeli Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan sadece kendi arkadaşı olan 60- 70 üyesi avukatla bu kararı almıştır. Sayın başkanın bu tavrı üzerine, yönetimde bulunan, disiplinde bulunan, delegasyonda bulunan , geçmiş dönemlerde baroda görev almış ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun kurucuları ve en önemli kilometre taşı meslektaşlarımız bir araya gelmişler, 120 üzerinde kişinin katıldığı bir toplantı ile bu tutum kabul edilemez sayılmış ve bir ön seçim yapılması mutlak zaruret kabul edilmiştir. Aydın Özcan'ın gruba dönerek bir güven oyu tazelemesinde bulunması elzem ve mutlaktır. Bu şu demektir; 'Sayın Özcan biz sizin 2 yıllık faaliyetinizi çok da beğenmedik. Biz bu işi daha iyi yapabiliriz' diyen arkadaşlarımız vardır. Bu arkadaşlarımız birden fazla ise o zaman Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nu İzmir Barosu Genel Kurulu'nda aday olarak kim temsil edecektir. Bunun da yolu ön seçim yapılmasıdır" dedi. Kemal Bilen, "Eğer Aydın Özcan önseçime katılmazsa önseçim gerçekleştirilecek mi? Aydın Özcan'ın bu durumda gruptan ihracı söz konusu mu?" soruları üzerine, "Grubumuzdan ihraç diye bir olgu yoktur. Grubumuz sivil toplum örgütüdür. Biz hepimiz cumhuriyetçi avukatlar grubunun gemisindeyiz. Dolayısıyla bir arkadaşımızın siyaseten genel kurulda yanlış bir politika izlemesi onunla ayrılacağımız anlamına gelmez" diye konuştu. Grupta Aydın Özcan'a karşı oluşan muhalefetin nedenin sorulması üzerine Bilen, "Yeteri kadar aktif olmadı ve birçok hukuki yıkımda yönetim sessiz kalmıştır. Aydın Özcan'a yaptığımız en önemli eleştiri budur. Bir de baro içindeki birçok faaliyetin paralı hale gelmesidir. Meslek örgütü yeni çıkan yasalarla ilgili bilgi vermemektedir. Her gün avukatlara mesaj atarak şu konuda eğitim vardır şuraya gidiniz indirim aldık demektedir. İzmir Barosu'nun en önemli özelliği ise staj eğitim merkezini ilk kuran barodur. Meslek içi eğitime en fazla önem vermiş barodur" dedi.



Toplantıda avukatlar Günhan Aydoğan, Tayfun Aksoy, Ümit Dinçeroğlu, Mehmet Kozan, Fatih Ülkü ve Aydın Özcan'ın ön seçim adaylıklarını açıkladı. 2 Eylül 2016 günü adayların İzmir Bayraklı Adliyesi'nde yapılacak bir toplantıda kendilerini tüm İzmir Barosu üyesi seçmenlere tanıtacakları belirtildi. 8 Eylül'de ise Bayraklı Adliyesi'nin 4. katında sandık kurularak baro başkan adayları ve yönetim kurulu adaylarının ön seçime gideceği bildirildi. Bilen, ön seçim sonucunda hangi aday çıkarsa çıksın, grup mutlak olarak 2 bin kişilik oy potansiyeli ile ön seçimden çıkacak başkan adayının ve yönetim kurulu üyelerinin sonuna kadar arkasında olacağını belirtti.



Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)



FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!