Cumhuriyet sergisine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet sergisine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 13:00

Cumhuriyet sergisine büyük ilgi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da ressam Zübeyde Özsoy'un küratörlüğünde bu yıl 3'ncüsü gerçekleşen 'Geleneksel 94'ncü Yıla Özel 94 Eser, 94 Sanatçı' adlı 'Cumhuriyet Sergisi'ne sanatçıların ve sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.

Kepez Belediyesi'nin sponsorluğunda Mimar Sinan Kongre Merkezi Fuayesi'nde gerçekleşen serginin açılış kurdelesini, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Isparta Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Kepez Belediyesi Kültür Müdürü Erdal Çelik, ressam Zübeyde Özsoy ve sergiye katkıda bulunan bazı sanatçılar birlikte kesti.

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ile Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde 'Cumhuriyet' sergisinin açılmasına 3 yıldan beri destek verip ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı, "Eserlerin her biri birer sanat şaheseri olmuş" dedi. Özsoy, sanatçıları da bir arada görmekten de ayrıca mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçen sanatçılara, çabalarından dolayı da sergi küratörü Zübeyde Özsoy'a teşekkür etti.

İşlerinin yoğunluğundan dolayı açılış törenine katılamayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha sonra kültür merkezine gelip sergiyi gezdi, küratör Zübeyde Özsoy'dan sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Sanatçılarla sohbet eden Tütüncü, sanata ve sanatçıya desteklerini sürdürecekleri sözünü verdi.

İlki Dr. Melek Günbey Güler'in küratörlüğünde başlatılan 'Cumhuriyet' adlı sanat serginin 2'nci ve 3'ncüsünün küratörlüğünü üstlenen ressam Zübeyde Özsoy da gelenekselleştirilen sergiye sanatçı ilgisinin her geçen yıl arttığına dikkat çekti. Özsoy, "Sergimize, yağlıboya-akrilik boya-karakalem resim, minyatür ve hat sanatı, ebru, rölyef, seramik sanatçıları özenle çalıştıkları eserleriyle katkıda bulundu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!