'Cumhuriyet' için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 18:07

'Cumhuriyet' için yürüdüler

Haberin Devamı

MANİSA'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından, 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenledi. Yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi marşlar ve Türk bayrakları ile Cumhuriyetin ilanının 94'üncü yıl dönümünü kutladı.

Manisa'da Cumhuriyet'in ilanının 94'üncü yıldönümü CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 'Cumhuriyet Yürüyüşü' ile kutlandı. Sultan Camii önünde toplanan kalabalık yürüyüş başlamadan önce güvenlik noktasında tek tek arandı. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle yürüyüşe katılanlara, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul eşlik etti. İzmir'in

Karşıyaka ilçesi Belediye Bandosu da yürüyüşe katılarak, çaldıkları marşlarla coşturdu. Sultan Camii önünde toplanan kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, yol boyunca  'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Yaşasın Cumhuriyet' sloganları attı.

Manisalılar da alkışları ile yürüyüşü destekleyip, cep telefonları ile görüntüledi. Sultan Camii'nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüşün ardından meydanda tören yapıldı. CHP ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Burada konuşan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Cumhuriyet'in kuruluşunu kutladı. Ardından halk oyunları ekipleri, gösterilerini sundu.

Törende konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhuriyeti korumak için çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Biçer, "94 yıl önce nasıl bu laik cumhuriyeti kurduysak, bugün de 15 yıldır ülkenin üstüne bir karanlık gibi çöken AKP diktasından kurtulacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİĞİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Törende konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'da geçen yıl 29 Ekim kutlamalarını hatırlattı. Geçen yıl yapılan kutlamalarda güzergahı değiştirdiklerini dile getiren Özel, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in bu yıl duyarlılık göstererek tenha bir güzergah belirlemediğini söyledi. CHP'li Özel, geçen yıl kutlama yürüyüşünde güzergahı değiştirttiği için kendisi hakkında açılan davanın sürdüğünü söyledi.

Halkın yetkilerinin parlamentodan alınıp saraya verilmek istendiğini öne süren CHP'li Özel, "Önümüzdeki seçimler bunun son karar günüdür. Eğer, Saray rejimini, tek kişinin yönetmesini, demokrasinin aldığı yarayı, özgürlüklerinin içinde bulunduğu durumu görüyor ve bundan şikayet ediyorsak önümüzdeki ilk genel seçimler bu tek adam rejimine karşı demokrasiyi korumanın son günüdür" diye konuştu. Konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

Nermin UÇTU - İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!