Cumhuriyet’e atmam için el bombası verdiler

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’e atmam için el bombası verdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

BİRİNCİ Ergenekon Davası’nın 91’inci duruşmasına, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli attığı iddia edilen Bedirhan Şinal’ın ifadeleri damga vurdu. Daha önce davanın bazı sanıklarını suçladığı ifadelerini reddeden Şinal, “Polisler Cumhuriyet Gazetesi’ne atmam için bana el bombası verdi” dedi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde yapılan duruşmada, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması olayına ilişkin davanın bu davayla birleştirilmesinin ardından, Bedirhan Şinal ilk kez ifade verdi. Emniyet ve savcılık ifadelerini reddeden Şinal, “Doğruları söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” diyerek, özetle şunları söyledi: “Bugüne kadar davanın diğer sanıkları hakkında haksız suçlamalarda bulundum. 2007 yılında Organize Şube’ye bağlı ekipler beni baskı altına aldılar ve bazı olaylarda beni kullanmaya başladılar, bazı olayları üstlenmemi istediler. Doğum tarihim aslında 1992. Yaşım büyütülerek kimliğe 1988 yazdırıldı. Organize polisleri cezaevine girmem için bazı planlar yaptı. Organize Şube tarafından bana bir silah verildi. Ben bu silahla Haydarpaşa Garı’nda yakalandım. 16 yaşındayken tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildim. Daha sonra tahliye edildim. Polisler herşeyi planlamıştı, sadece dosyada bir oyuncu eksikti. Oyuncu olarak da ben seçildim. Tahliye olduktan sonra irtibatlı olduğum polisler benimle irtibata geçerek tehditler ederek Bayrampaşa’daki bir bombalama olayını üstlenmemi istediler.

Molotof attım

Olayı üstlendim. Olay yerini tespit edemediğim için savcı ‘Sen bu olayın içinde değilsin’ diyerek beni serbest bıraktı.
Evime gidip yattım. 5 saat sonra polisler tarafından gözaltına alındım. Emniyette avukatımla görüşmeme izin vermediler. TEM Şube Müdürlüğü’nde bana öğrettikleri şekilde olayı üstlenmemi istediler. Bana para yardımları da geliyordu. TEM Şube’de çok eziyet ve işkence gördüm.”

Şinal, İlhan Selçuk’a tehdit olayıyla ilgili olarak, “İlhan Selçuk’u tanımam. Selçuk’a tehdit mektubunu bana yazdıranlar bu komployu bana kurduranlardır” dedi. Şinal, “Veli Küçük, Muzaffer Tekin’leri işin içine sokmamı istediler” iddiasında da bulundu. Cezaevinde bileklerini kestiğini, kendine zarar verdiğini söyleyen Şinal gömleğinin düğmelerini açarak göğsündeki derin yara izlerini mahkeme heyetine gösterdi.

Bedirhan Şinal, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de “Aydınlık Dergisi’nde okumuştum. ’Beşiktaş terör örgütü’ diyordu. Çok doğru. Savcılar bizim gibi zavallı. Polisler ne diyorlarsa öyle yapıyorlar” dedi. Bu sözler üzerine Başkan Hasan Hüseyin Özese savunma sınırlarını aşmaması konusunda Şinal’ı uyardı. Üye Hâkim Sedat Sami Haşıloğlu ise “Frene bas Bedirhan. Mahkemeyi töhmet altında bırakma. Daha önce ’Olayları polisin üzerine yıkmak istiyorlar. Allah bana ömür verdikçe bunu yapamayacaklar’ diye beyanların var. Sana ne oldu? Neden önceki ifadelerinle çelişiyorsun” diye sordu. Buna karşın Şinal “Ben önceden polislerin adamıydım. Şimdi özgürüm” dedi. Duruşmaya bugün saat 9.00’da devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!