Cumhuriyet Bayramı Havran’da Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Havran’da Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:26

KAYMAKAM YASİN ÖZTÜRK GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMASINI YAPTI.

Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Havran ilçesinde de çeşitli etkinlikle kutlandı.
İlk Tören Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Öz, Belediye Başkanı Emin Ersoy, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, protokol üyeleri tarafından anıta çelenk bırakıldı.
Kutlama programının ikinci bölümü Kavaklı Parkta devam etti. Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Yasin Öztürk terör konusuna vurgu yapan konuşmasında “Tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Türk Milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi tüm hain ve işbirlikçileri yok edecek bunlara asla fırsat vermeyecektir. Bu gönül sızı yanında aynı zamanda Türk tarihinin en büyük bayramı gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve ulu Önder Atatürk’ün en büyük eserimdir diyerek bizlere emanet ettiği. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.yıl dönümüne erişmenin engin gururunu onurunu ve mutluluğunu tüm millet olarak birlikte yaşıyoruz. Türk Milletinin Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesi ile yürütülen kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması tarihin ender kaydettiği başarıdır. Kurtuluş savaşı milletimizin var olma savaşı Cumhuriyet ise yeniden dirilişimizin simgesidir. Cumhuriyetimiz istiklali uğruna fedakarca çırpınan millet ruhunu görkemli bir mükafatı milli iradenin muhteşem bir eseridir. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya her dönemin politik ekonomik stratejik önem taşımaktadır. Vatan üzerinde yaşayan vatandaşlarımızı çeşitli bahanelerle birbirimize düşürme bahaneleri yine sıklıkla görülmektedir. Bu çabaları milletimiz boşa çıkartacaktır. Bizi tek vatan tek millet tek devlet yapan milli yüksek değerlerimizi sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Demokrasi ve Hukukun üstünlüğünden taviz vermeden milli birlik ve sosyal dayanışma içinde birbirimizi kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi dayanışma içinde sürdürmeliyiz.” Dedi. Kaymakam Yasin Öztürk sözlerine Necip Fazıl Kısakürek’in ’Zindandan Mehmede Mektup’ şiiri ile tamamladı.
Cumhuriyet Bayramı Öğrencilerin gösterileri ve şiirleri ile devam etti. Öğrencilerin gösterileri izleyicilerden büyük ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okulları çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyelerini Kaymakam Yasin Öztürk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Öz, Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu taktdim etti. Etkinlik kortej yürüyüşü ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!