Cumhuriyet Bayramı Erciş'te törenlerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Ercişte törenlerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 13:14

Cumhuriyet Bayramı Erciş'te törenlerle kutlandı

Haberin Devamı

Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ(Van)-(DHA)-VAN'ın Erciş İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı. 
Erciş'teki törenler İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın sabah saatlerinde makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Yağmur nedeniyle de törenlere 12 Dev Adam Kapalı Spor Salonunda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Yaşar, Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 
Yaşar, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğinin ifadesi olan Cumhuriyetin 94'üncü yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Ülkemiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu’nun her karış toprağına nakşettiğimiz Cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan, istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dahili ve harici bedhahlara fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterihiz. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!