Cumhurbaşkanlığından Eyüp’te Aşure İkramı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığından Eyüp’te Aşure İkramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:11

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Eyüp Sultan meydanında vatandaşlara aşure dağıttı.
Eyüp Sultan meydanında Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Aşure İkram Etkinliği gerçekleştirildi. Kazanla meydana getirilen aşurelerin üzerine nar ve kurabiyelerle Cumhurbaşkanlığı forsu resmedildi. Yedi bin kişilik aşurenin dağıtım etkinliğine Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Prof. Dr. Erman Tuncer ve Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek katıldı.
Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Kalın ve Başkan Remzi Aydın aşureleri birlikte ikram etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Kalın, yaptığı açıklamada, bugün Türkiye’nin birçok ilindeki camilerde vatandaşlara aşure ikram edildiğini belirtti. Bursa, Diyarbakır, Antalya ve Mersin’in aşure ikram etkinliğinin yapıldığı iller arasında bulunduğunu dile getiren Kalın, "Tabii bunun amacı, bugün Muharrem ayının 13’üncü günü. Bunun özel bir anlamı var. Kerbela hadisesinden sonra tekrar Kerbela şehitleri ve Hazreti Hüseyin Efendimizi hatırlayıp, zulüm karşısındaki dik duruşunu ve aziz hatırasını yaşatmak içindir" diye konuştu.
Kerbela’yı hatırlamanın, birlik ve beraberliğimiz için vesile teşkil etmesi gerektiğini hatırlatan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrılıkların ve ihtilafların değil, birlik ve beraberliğin öne çıktığı günlerdir bunlar. Bildiğiniz gibi önce cuma günü Cumhurbaşkanımız, Alevi ve Bektaşi dedelerine bir Muharrem aşı vermişti. Orada da ele aldığımız gibi Kerbela yüreğimizde kanayan bir yaradır. Biz oradan alacağımız derslerle bugünümüzü ve yarınımızı nasıl inşa edeceğimizi tefekkür ederiz. Malum İslam dünyası, mezhep sıkıntılarının yaşandığı zor günlerden geçiyor. İnşallah bu vesileyle, Sünni, Şii, Alevi, hiç fark etmez tüm mezheplere mensup kardeşlerimiz bir araya gelerek, burada birlik ve beraberlik, dostluk, kardeşlik mesajları, inancı ve değerleri etrafında birleşirler. Muharrem aşı ve bu aşure ikramı vesilesiyle de bizim amacımız bunu hatırlatıp vatandaşlarımızla paylaşmaktır. Böyle günlerin birlik beraberliğimizle daha güzel günlere vesile olmasını arzuluyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!